Fra Fredrikstad til Suede

Se musikkvideoen til ”Back to You”.

Fred Balls band Pleasure har hatt god tilstedeværelse på MTV de siste ukene med videoen til ”Out of Love”. Nå er neste singel, ”Back to You” sendt ut til radiostasjoner, og Fred Balls første smakebit på samarbeidet med tidligere Suede-vokalist Brett Anderson er dermed offentlig.

Alternativ tekst mangler
Fred Ball har nok å gjøre resten av året. Foto: Henrik Salthe

Suede-hjelp

– Sangen er skrevet sammen med Brett, og det er også han som synger på låta. Vi var liksom litt på hils i London, og så spurte jeg han en gang om han ville være med og skrive noen sanger med meg. Han likte den første skiva til Pleasure, og det endte opp med at vi satt i flere måneder og skrev låter sammen, og endte opp med 14-15 spor. Den neste soloplata til Brett, som kommer i mars, består av de sangene vi skrev da, men også ”Back to You” er et resultat av det arbeidet, forteller produsenten.

Musikkvideoen til ”Back to You” er laget av det britiske kunstnerkollektivet TUNDRA, som også har laget musikkvideoer for Radiohead, Robbie Williams og Kasabian. Kollektivet stod også bak videoen til Pleasures forrige singel, ”Out of Love”.

– Jeg fikk en tilfeldig anbefaling fra en venn om TUNDRA, men så likte jeg veldig godt det de gjorde på den første videoen, og ville gjerne jobbe videre med dem, forteller Ball.

E.T.

Sammen med kollektivet utviklet produsenten en idé til videoen, som har endt opp som et animert romeventyr.

– Jeg var medlem av Fredrikstad Tegneserieklubb når jeg var 8 år. Alle de andre var menn på over 50 år, så det virker gjerne litt suspekt. Uansett, jeg har lenge hatt en drøm om å lage animert film og en fascinasjon for tegnefilm- og serier, så det var kjempekult å få gjøre dette sammen med TUNDRA. Historien er på en måte litt E.T.-aktig. Den handler om en ensom alien som prøver å komme tilbake til planeten sin. Jeg fant ut etterpå at alienets utseende faktisk er basert på meg, og at arbeidstittelen på figuren internt i TUNDRA var ”Fred the Alien”, ler Ball.

Utover året skal Fred reise rundt med fullt band og gjøre konserter med Pleasure-materiale, blant annet på By:larm, før han reiser på turné som keyboardist i Brett Andersons band. Men før det kommer Pleasures andrealbum ”Pleasure 2” i butikkene 12. februar.

Se musikkvideoen til ”Back to You”.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen