Fra CD til MP3 med FreeRip

  • Endret
OK, CD samlingen skal vekk, har fått nok av å hele tiden bytte plater for å høre et par sanger. Det er mye mer praktisk å ha all musikken samlet på datamaskinen og lage spill lister med en eller annen avspiller.

Som kjent er det to alternativer som ikke tar alt av plass på harddisken det er Ogg og MP3 formatene. Av de to formatene er fortsatt MP3 det alternativet som er mest gangbart med andre enheter. MP3 kan spilles av i DVD spillere, bilsterion osv.

Å finne et gratis program som ripper musikk over til MP3 er ikke så lett. Grunnen til det er at det selskapet som gav oss MP3 formatet skal ha penger for bruk av konverteringsteknikken til MP3. Derfor blir alternativene enten shareware eller reklameprogrammer.

Programmet FreeRIP er et annonsefinansiert program og tilfredsstiller derfor ønsket om gratis program. FreeRip konverterer også til begge de aktulle formatene i tillegg til vanlig waw. Det er også mulig å stille inn for forskjellige bitrater.

Programmet var overraskende tregt å laste ned, de 948 kB til programmet ble lastet ned på 4 minutter. Innstallasjonen var derimot veldig rask og uproblematisk. Reklamen er ikke mer dominerende en at den er lett å akseptere.

FreeRIP er genske enkelt å bruke, etter en kjapp tur innom options menyen for å sette de innstillingene jeg ønsket var resten en lek (sette ny målkatalog og øke bitraten). Når en ny CD settes inn i spilleren lastes den inn i programmet automatisk.

Da er det kun den litt kjedelige jobben med å gi navn til alle sangene som gjenstår. Heldigvis har programmet en plass der fellesinformasjon som artistnavn og albuminformasjon legges inn.

Etter å ha lagt inn informasjon er det kun to tasteklikk og rippingen er i gang (klikk for å merke alle sangene og for å starte prosessen). En plate på omtrent 40 minutter ble rippet ned til MP3 192 bit format på rundt 10 minutter.

NB En ting som er veldig grei å være klar over ved installering er at FreeRIP tilbyr å installere en ny verktøylinje til Internet Explorer. Leverandøren forsikrer at dette ikke er noe ad- eller spyware og den er ganske enkle å slette dersom man glemmer å fjerne haken ved installering. Meningen med denne verktøylinjen er å få hjelp til å automatisk fylle ut info på sangene.

Vær obs på den nederste linjen før du trykker neste.

Se en programdemo her. Programmet kan lastes ned her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen