Fra Bluejacking til Bluedating

Det har blitt stadig vanligere å sjekke på nettet, og mange har funnet sin utkårede over tastaturet. Nå håper forskere ved amerikanske Massachusets Institute of Technology (MIT) å ta i bruk det samme prinsippet for at man skal treffe likesinnede ved hjelp av mobiltelefonen og Blåtann-teknologi.

Tanken er at når man kommer i nærheten av personer med matchende personlighet og interesser vil man motta et bilde og en kort beskrivelse av han eller henne på telefonen. Siden kan man selv velge om man vil ta kontakt og se hvordan det bærer avgårde.

Konseptet er simpelt. Programvaren på telefonen sjekker hvert andre minutt etter andre brukere i 10 meters radius fra telefonen. Så snart man finner andre brukere sjekker programmet profilen deres opp mot eierens profil og ser om det er en match. Skulle det være det, laster de to telefonene ned hver sin profil og varsler eieren.

Det skal også være mulig å tilpasse programmet til humøret. Er man ikke i humør for blind dating kan man for eksempel be programmet om kun å varsle når man treffer venner av venner. Eller man kan for den saks skyld være ekstra kresen på kravene man setter til de man ønsker å treffe.

De fire oppfinnerene av Serendipity, som programmet har blitt døpt, har stor tro på at det kan hjelpe til med å bringe mennesker sammen. Siden brukere av programmet møtes fjes til fjes minner det mer om måten man normalt møter andre mennesker og tilfeldigvis kommer i prat.

Man ser også for seg at Serendipity kan brukes til annet enn dating. For eksempel kan man bruke det til å treffe potensielle kunder på messer og møter. Eller til å treffe nye venner med felles interesser eller felles bakgrunn.

Et nytt nettsted - mobule.com - har allerede blitt opprettet for Serendipity-brukere, men det er enda ikke mulig å registrere seg . Vi regner uansett med å høre mer om dette emnet i tiden fremover. (Kilde: New Scientist)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen