(Bilde: Wikipedia, Nadkachna)

Foxconn gjenåpner etter opptøyer

Påvirker ikke leveransene, sier talsperson.

Den kinesiske elektronikkgiganten Foxconn har gjenåpnet fabrikken i Taiyuan, etter at ledelsen måtte stenge fabrikken etter et masseslagsmål som involverte rundt 2 000 arbeidere.

Louis Woo i Foxconn uttalte på tirsdag til Reuters at selv om fabrikken måtte holde stengt hele mandag, så vil ikke stengingen få konsekvenser for fabrikkens evne til å levere produkter.

– Vi har 79 000 mennesker som jobber ved Taiyuan, og vi har alltid et ekstra varelager, sa Woo.

Rundt 5 000 politifolk måtte til for å stoppe opptøyene, og en rekke mennesker ble arrestert. Rundt 40 skal ha blitt skadet.

Hevder at ansatt ble mishandlet

Kinas statseide nyhetsbyrå sier at opptøyene oppsto etter at to arbeidere havnet i slåsskamp i en sovesal. Arbeidere ved fabrikken hevder imidlertid at opptøyene startet etter at en sikkerhetsvakt opptrådte hardhendt mot en ansatt ved fabrikkporten.

Foxconn er verdens største elektronikkprodusent, og produserer for blant andre Hewlett-Packard, Apple, Microsoft og Sony. Selskapet har en rekke fabrikker, og det ble tidligere rapportert at det var ved denne aktuelle fabrikken at Apples nye iPhone 5-mobil blir produsert. Men ifølge Digital Trends har ikke Foxconn ønsket å bekrefte om det virkelig er her iPhone 5 blir produsert.

Les også: 2 000 i masseslagsmål på iPhone-fabrikk

(Kilder: Digital Trends og Reuters)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen