Test

Fox Confessor Brings The Flood

Neko Case har lenge vært en av heltinnene innenfor den stadig voksende alt.country-sjangeren. Den rødhårede skjønnheten startet karrieren som trommeslager i et punkband, men har i de siste årene markert seg som en av de største vokalistene siden storheter som Patsy Cline regjerte. Hennes mystiske, mørke og nærmest røykfullte stemme preger utgivelsene, der den virkelig understreker de vakre og til tider hjerteskjærende stemningene som manes frem av den 35 år gamle canadiske amerikaneren.

Inspirasjon fra Russland

"Fox Confessor Brings The Flood" er hennes fjerde studioplate. I fjor kom også liveplaten "The Tigers Have Spoken" hvor hun hadde med seg både The Sadies og bluegrassrockerne i Jim & Jennie & The Pinetops som medmusikanter. Også denne gangen har hun fått med seg medlemmene i The Sadies, men også medlemmer fra band som Calexico og The Band figurerer på platen. Disse er for øvrig band som hun deler de aller fleste inspirasjonskildene med.

I likhet med så mange andre singer/songwriters henter Neko Case mye fra den amerikanske folkearven, men denne gangen blander hun det med elementer fra russiske folkeeventyr og baltiske tradisjoner. Resultatet har blitt en spennende og mer nyansert plate, men uten de samme oppturene som vi finner på hennes "Blacklisted" (2002), der låter som "Deep Red Bells" virkelig legger lista skyhøyt.

Ingen døgnflue

Låtskriver, vokalist og kunstner. Neko Case fyller bootsene langt bedre enn de fleste. Selv som en av bakmennene bak den snart allestedsnærværende alt.country-sjangeren, virker det ikke som om Case føler et særlig stort behov for å være sjangertro. Kanskje er det nettopp det som gjør at "Fox Confessor Brings The Flood" til tider kan bli litt vel distansert fra den Neko Case vi har lært å kjenne gjennom hennes tre foregående utgivelser.

Likevel er låter som "Margaret vs. Pauline" og "John Saw That Number" heldigvis både fengende og klassiske nok til at "Fox Confessor Brings The Flood" lett kan tåle tidens tann - for mystiske og drivende Neko Case har allerede bevist at hun er langt fra en døgnflue. Tvert om, Case ser ut til å lykkes med det meste, denne gangen er hun er også ansvarlig for deler av utformingen av det stilfulle og forseggjorte coveret.

Konklusjon

Neko Case er alltid i toppform, men denne gangen skorter det litt på materialet. Idet Case vendte øyet mot Russland og eventyrsjangeren mistet hun litt av sitt skarpe blikk for tunge countrytoner til å ikle sin mørke og drivende vokal. "Fox Confessor Brings The Flood" er så klart ingen dårlig utgivelse, men den mangler både brodd og driv i forhold til Neko Case sine tidligere plater.

Snart er også Neko Case klar for Norge sammen med The New Pornographers, indiepop-prosjektet hvor man også finner fremragende countrydamer som Nora O’Connor.

Neko Case Fox Confessor Brings The Flood   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen