Her ser du Tom Cruise i rollen som John Anderton i Minority Report (2002).
Teknofil
Her ser du Tom Cruise i rollen som John Anderton i Minority Report (2002). (Bilde: IMDb.com)

Fox har plukket opp Minority Report-TV-serien

Men Tom Cruise blir neppe med på det nye prosjektet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Minority Report ble en av de store kinosuksessene i 2002. Fremtidsfilmen handler om tankekriminalitet i et samfunn hvor politiet har mulighet til å pågripe noen før de har gjort noe kriminelt. Steven Spielberg regisserte filmen, mens Tom Cruise spilte hovedrollen.

For noen måneder siden kom de første ryktene om at det skal lages en TV-serie som er basert på sci-fi-filmen. Nå melder Engadget at filmselskapet Fox har kjøpt rettighetene til å produsere serien.

Uten Cruise og Spielberg?

Minority Report-serien vil imidlertid neppe bli regisstert av Spielberg, selv om han skal ha hatt en finger med i spillet. Tidligere rykter ville ha det til at manusforfatteren bak den nye Godzilla-filmen, Max Borenstein, ville skrive manuset til serien. Om det fortsatt er tilfellet aner vi ikke.

Det virker heller ikke som at Cruise eller noen andre fra den originale rollebesetningen blir med over til den nye serien. Handlingen vil angivelig finne sted ti år etter filmens slutt, og en av tankepolitimennene (såkalte Precogs) kommer til å være i sentrum.

Satser stort på pilot-episoden

Produksjonen er altså på et veldig tidlig stadium, og det er langt ifra sikkert at serien blir noe av. Den oppløftende nyheten – dersom du likte filmen – er likevel at Fox allerede skal ha spyttet inn mye penger for å lage en pilot-episode, ifølge filmnettstedet Deadline.com. Det tyder på at de i alle fall har trua på prosjektet.

Temaet tankekriminalitet er kanskje enda mer aktuelt i disse dager enn i 2002, ettersom forskning og teknologi har kommet enda noen skritt videre. 

Minority Report-filmen har for øvrig en score på 7,7 av 10 IMDb.com.

Denne filmtraileren bør du virkelig se:
– Som Wall-E, men med våpen og eksplosjoner »

(Kilder: EngadgetDeadline.comIMDb.com)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen