FotoVideo konkurs

Dette var det som møtte FotoVideos kunder i Møllergata i Oslo i dag.
Dette var det som møtte FotoVideos kunder i Møllergata i Oslo i dag.

Etter det Akam.no erfarer ble FotoVideo slått konkurs i dag formiddag. I følge Brønnøysundregistrene er det oppnevnt bobestyrer og krav i boet må meldes innen 14 mars i år.

Selv om dette kom som lyn fra klar himmel på mange av våre lesere, har kilder som Akam har snakket med ikke vært spesielt overrasket. I følge dem har FotoVideo slitt med dårlig økonomi i lengre tid, og det skal være spesielt deres satsning i Sverige og utgifter i forbindelse med dette som har ført til konkursen.

Vi har i skrivende stund ikke klart å komme i kontakt med FotoVideos sjef Roar Sandvik, og man kommer heller ikke gjennom til bedriftens sentralbord. Etter den vanlige "tast ditt for datt" blir man fortalt at man ringer utenom åpningstidene, for så å bli brutt.

Da Akams medarbeider var bortom FotoVideos hovedbutikk i Møllergata i Oslo, var alt ettertrykkelig stengt og mørkt, og eneste informasjon som var å finne var lappen på bildet. Utenfor stod det flere kunder som frustrert forsøkte å få hentet sine bilder og fotoutstyr som hadde vært til reparasjon. På FotoVideos websider er det heller ingen informasjon å finne, og det står ingenting der som tyder på at de ikke lenger tar imot ordre.

Det er selvsagt synd at Norges største fotoutstyrskjede klapper sammen på denne måten, spesielt med tanke på de drøyt 40 ansatte som nå mister jobben, men forhåpentligvis vil denne kollapsen skape et så stort hull i det relativt lille norske markedet at en eller flere andre aktører vil ta mål av seg og fylle det.

OPPDATERING:

Til DagensIT uttaler FotoVideo-gründer Roar Sandvik at FotoVideo har gjort seg sårbare på grunn av kraftig ekspansjon, og at selskapet begynte å få likviditetsproblemer i høst. Da investorer trakk seg i forrige uke, så Sandvik ingen andre muligheter enn å melde selskapet konkurs.

Til Akam uttaler Sandvik at websiden til FotoVideo er oppe og går fremdeles og tar imot ordre som normalt. Varene forventes å bli sendt ut i morgen, og selv om det i skrivende stund er litt usikkert er det hans uttalte intensjon at de nye eierne som forventes å være på plass i løpet av neste uke også skal overta alle forpliktelser overfor kundene. Dette innebærer, dersom alt klaffer, at alle reparasjoner og reklamasjoner fremdeles skal håndteres via FotoVideo. Hvis dette mot formodning ikke skulle ordne seg, har forbrukerne likevel en sikkerhet i at FotoVideo ikke har gråimportert varer, siden forpliktelsene da etter norsk forbrukerlovgivning går videre til distributørleddet. Det er ennå usikkert hva som skjer med butikkene i Bergen og Trondheim, selv om det ennå jobbes med løsninger for også disse avdelingene.

I samtale med Akam er Sandvik svært opptatt av at overgangen til nye eiere skal gå så glatt og etisk riktig som mulig, spesielt overfor leverandører og forbrukere. "Det er mitt livsverk som her faller i grus", uttaler han, "og jeg er ikke interessert i å dra FotoVideos gode navn og rykte ned i søla ved å ikke la dette gå riktig for seg." Han forventer at butikken i Oslo er åpen igjen i morgen, lørdag, eller senest mandag morgen. "Det blir nok lite papirarbeid på meg fremover" uttaler han. "Da er det nok mer sannsynlig at jeg blir mye å se i butikken fremover".

I følge Sandvik er Fotomagasinet ikke innbefattet i konkursen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen