ANBEFALING: Se hva vi anbefaler

Anbefaling Fotoutstyr av alle slag

(Bilde: Montasje: Akam.no/Istock)

Se hva vi anbefaler

Her er Akams samleside for alle våre utstyrsanbefalinger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Her er det meningen du skal finne våre anbefalinger på det meste av fotoutstyr. Vi vil jevnlig oppdatere eksisterende anbefalinger, og komme med nye kategorier, slik at du ikke skal være i tvil om hva som er bra.

Økonomi

I ulik grad vil pris være vektlagt i disse anbefalingene. Generelt vil lav pris og mye for pengene være viktigere jo ferskere man er som fotointeressert, og det er det meningen anbefalingene skal gjenspeile. I tillegg er de dyreste kameraene og objektivene på markedet i det store og hele ikke tatt med i våre anbefalinger, av tre grunner:

  • De som vurderer å kjøpe det beste som er å få, er ofte profersjonelle som trenger lite hjelp med å finne ut hva de skal kjøpe.
  • Selv i denne klassen er økonomi og valuta for pengene viktig, og man sparer sjelden penger ved å kjøpe det aller beste.

For øyeblikket er det ikke så mange kategorier her, men det skal sakte men sikkert endres fremover. Med jevne mellomrom vil flere anbefalingsartikler legges til, samtidig som de eksisterende oppdateres.

Kompaktkameraer

Lavbudsjett
Kamera til under 1000 kr
Oppdatert 30.08.2012
Se også For barn og unge
Avansert
Solide og gode
Oppdatert 19.01.2013
Se også Lommevennlige
Lommevennlige
Små og lyssterke
Oppdatert 21.01.2013
Se også Avansert
For barn og unge
Robust og rimelig
Oppdatert 23.01.2013
Se også Lavbudsjett
Superzoom
Lang zoom
Oppdatert 25.01.2013
Se også Avansert
Best av alle
Fastoptikk og stor brikke
Oppdatert 27.01.2013
Se også Avansert

Speilrefleks

Her vil du om litt finne våre speilrefleksanbefalinger. De er ikke klare ennå, men her er enn så lenge noen tips for mer lesestoff og informasjon:

Se hvilke speilreflekser vi anbefalte til jul

Speilløse systemkamera

Her vil du om litt finne våre speilrefleksanbefalinger. De er ikke klare ennå, men her er enn så lenge noen tips for mer lesestoff og informasjon:

Ekstrautstyr

Minnekort
Oppdatert 08.09.2012
Les minnekortguiden
Objektiver
Objetivanbefalinger etter system
Oppdatert 29.08.2012

Hva er best?

Det spørsmålet vi her i redaksjonen får oftere enn alle andre til sammen, er hvilket kamera som er best. Dette er det dessverre umulig å svare på. Ikke bare er det et utall ulike ting som må vurderes, men alle som vil ha det beste kameraet har også ulike kriterier, preferanser, behov og ikke minst budsjett. I anbefalingene våre har vi derfor delt kameraene opp i grupper, for å få frem dette på en enkel og god måte. Likevel er det ikke sikkert at denne inndelingen passer akkurat deg perfekt, eller at kameraene vi anbefaler vil gjøre det. Det beste vil som alltid være om du selv setter deg inn i hva du er ute etter, hva du har råd til, og hvilke kompromisser du kan tåle å inngå for å få dekket akkurat DITT behov. Gidder du ikke det, håper vi imidlertid at våre anbefalinger hjelper deg med å velge.

Bildekvalitet og ulike bruksområder

Et kameras bildekvalitet kan avhenge av svært mye, og det er ikke sikkert at det kameraet med best bildekvalitet vil være det som passer deg best. Det hjelper lite om kameraet har utmerket bildekvalitet om det mangler funksjonene og mulighetene du trenger for å ta bildene slik du vil ha dem. Dette bør du ha i tankene når du kjøper nytt fotoutstyr, samme hva det er.

Generelt vil det likevel i de fleste tilfeller være slik at systemkameraer gir bedre bildekvalitet enn kompaktkameraer, og at man får hva man betaler for. Ingen regel uten unntak, imidlertid, og skal du kjøpe dyrt utsyr bør du sette deg inn i materialet først, eventuelt lese våre anbefalinger.

Vil du lete litt på egenhånd? I prisguiden finner du prishistorikk og der kan du også bestille prisvarsling på mail, slik at du får beskjed når ditt utvalgte produkt detter ned under en viss pris. Der vil du også finne en oversikt over noen av de største nettbutikkenes tilbud.

Akams kuppliste

Vi har også en egen liste med kamerakupp, som vi oppdaterer ved behov. Her vil du finne det vi til enhver tid betrakter som de absolutt beste kjøpene, uansett pris og klasse.

Gå til Akams kuppliste

NB!

Vi gjør oppmerksom på at våre anbefalinger kun er forslag, og på ingen måte noen "fasit". Akam.no har ikke nødvendigvis testet alle kameraer eller øvrig fotoutstyr vi anbefaler.

Vi tar forbehold mot eventuelle feil eller mangler ved anbefalte oppsett og tilbyr ikke brukersupport på disse produktene.

Det gjøres også oppmerksom på at Akam.no ikke selv selger fotoutstyr - vi er kun en informasjonstjeneste/kjøpeguide. Fra hvilken nettbutikk varene bestilles, er opp til den enkelte kjøper.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen