Fotoutfordring - Analog uke

Lengter du tilbake til den tiden man brukte film når man tok bilder? Har du ingen erfaring med analog fotografering, men har lyst å prøve? Da er den nye utfordringen noe for deg.

I denne utfordringen skal vi ut og fotografere med ekte film i en hel uke, og denne utfordringen kan dermed ses som en videreføring av den forrige, der vi simulerte bruk av et film-kamera. Det som imidlertid gjør denne utfordringen noe uvanlig, er at alle som deltar må bruke med samme kamera, objektiv og film. Det som i tillegg vil gjøre utfordringen ekstra vanskelig, er at man har bare 36 bilder som skal fordeles på en uke.

For å sikre oss at alle deltagerene stiller likt, så har vi fått med oss Japan Photo, som har laget en pakke bestående av kamera, film og fremkalling til en særdeles hyggelig pris: 100,- kroner pluss frakt. Dette er ikke noe Japan Photo tjener på, da de hundre kronene vil gå uavkortet til Amnesty International; så dere støtter en god sak ved å bli med her.

Oppdatering: På rekordtid ble alle kameraene revet vekk. Det er derfor ikke mulig å bestille dette kameraet fra Japan Photo lengre. Vi beklager det. Responsen på tilbudet var langt høyere enn vi hadde forventet.

I pakken er det i tillegg til et Minolta Dynax 3L med kitobjektiv en 36 bilders fargefilm. Prisen inkluderer fremkalling av filmen, papirkopier i 11x17cm og med hvit kant (slik bildene hadde i gamle dager), og en CD med bildene i 1536x1024 pikslers størrelse. Pakken bestilles ved å bruke denne linken. Der er det mulig å spesifisere at varene hentes på nærmeste Japan Photo butikk (da slipper dere frakt). Om du ikke kan hente pakken i en butikk, sponser Japan Photo også deler av frakten, slik at du kun betaler kr 49,- i frakt. Om bestillingssystemet oppgir noe annet, vil det bli rettet før utsendelse om du velger postoppkrav.

De viktigste reglene:

  • Utfordringen gjelder fra 1. september til 7. september.
  • Du må melde deg på i denne forumtråden, senest den 31.08.08
  • Du må benytte kamera, objektiv og filmen som følger med i pakken fra JP.
  • Filmen må sendes inn til fremkalling senest onsdag 10.09.08
  • Når du har fått tilbake bildene fra JP, velger du ut de tre beste og legger de ut i galleriet.

Resten av reglene og mer informasjon finner du i denne forumtråden.

Vi takker Japan Photo som stiller med startpakke, og L4r5 for komme med idéen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen