GUIDE: Fotoutdanning, del 2 Her kan du studere foto

Guide Fotoutdanning, del 2

(Bilde: Steve McCurry / iStock: 000015471479)

Her kan du studere foto

Fagskoler og høyskoler i Norge.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du lyst til å studere foto, men har ikke helt oversikt over hvor du kan studere og hva de forskjellige studiene innebærer? Da har du funnet riktig artikkel. Vi i Akam gjør kanskje ikke selve valget lettere for deg, men vi har gjort vårt beste for å grave frem langt de fleste alternativene i Norge samt en aldri så liten rekke med alternativer i utlandet. Utlandsalternativene kommer i en egen artikkel senere.

Man kan studere foto utallige steder både i Norge, over et tidsrom på alt fra noen få måneder til en hel bachelorgrad, og på alt fra folkehøyskoler og fagskoler til høyskoler og universiteter. Å lage en oversikt over absolutt alle alternativer man har ville blitt et håpløst stort prosjekt, så vi har forsøkt å få med det meste og det viktigste. Dersom vi har glemt noe essensielt setter vi stor pris på om du gir oss et lite hint i kommentarfeltet.

Foto: Hanna Magnussen Krogvold

Før du leser videre bør du stille deg selv noen spørsmål. Du bør vite hvor lenge du kunne tenke deg å studere, og du bør tenke over hvor langt unna venner og familie du kan trives. Har du en bedre halvdel er det en selvfølge å ta en prat med ham/henne før du bestemmer deg for å ta en treårig utdannelse i Oslo hvis dere til vanlig bor i Alta. Hvis du er usikker er det bedre å søke flere steder, og heller ta et valg når du vet hvilke steder du har kommet inn. Mange steder er det også inntak basert på portfolio, så hvis du ikke har satt deg ned og gjort et utvalg av dine beste bilder allerede kan det være en fordel å gjøre det mens du grubler på hvor du vil. Det er også greit å vite hva slags fotograf du kan tenke deg å bli. Er det fotojournalistikk som er din greie, eller kanskje du drømmer om å få fantastiske fashion-bilder på trykk i Vogue? Eller kanskje du bare trenger et år eller to til å utvikle ditt kunstneriske øye? Mulighetene er mange!

Side 2: Universiteter, høyskoler og fagskoler i Norge
Side 3: Fagskoler i Norge

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen