GUIDE: Fotoutdanning, del 1 Ta et folkehøyskoleår med foto

Guide Fotoutdanning, del 1

(Bilde: Montasje: iStock/Silje Merethe Dahl)

Ta et folkehøyskoleår med foto

Vi ser på hvilken muligheter som finnes innen fotoutdanning. Først ut er folkehøyskoler.

Har du lyst til å studere foto, men har ikke helt oversikt over hvor du kan gjøre det og hva de forskjellige studiene innebærer? Da har du kommet til riktig sted. Vi i Akam gjør kanskje ikke selve valget lettere for deg, men vi har gjort vårt beste for å grave frem langt de fleste alternativene i Norge samt en aldri så liten rekke med alternativer i utlandet. Utlandsalternativene kommer i en egen artikkel senere, det samme gjør fagskoler, høyskoler og universiteter i Norge.

Det fins utallige folkehøyskoler med foto i Norge, og det er lett å gå seg bort i jungelen og, ikke minst, ikke finne frem til den riktige folkehøyskolen med det rette tilbudet for deg. Vil du helst ha bare foto, eller vil du kombinere det med film? Har du selv en mild funksjonshemming, eller kanskje du kunne tenke deg å gå på en folkehøyskole hvor to tredjedeler av elevene har spesielle behov? Ønsker du å reise mye, eller vil du helst kombinere fotointeressen med idrett eller friluftsliv?

Foto: Hanna Magnussen Krogvold

For å gjøre oversikten noenlunde lettfattelig har vi sortert de ulike alternativene i kategorier. Folkehøyskoler med fototilbud fins det en lang liste av, så vi har sortert samtlige etter landsdel (sørlandet og midt-Norge er på samme side fordi det er veldig få folkehøyskoler med foto i disse landsdelene). De fleste skolene har løpende opptak, så her er det førstemann til mølla!

Før du leser videre bør du stille deg selv noen spørsmål. Du bør vite hva som vil være det ideelle året for deg, og du bør tenke over hvor langt unna venner og familie du kan trives. Har du en bedre halvdel er det en selvfølge å ta en prat med ham/henne før du bestemmer deg for å dra til Oslo et år hvis dere til vanlig bor i Alta. Hvis du er usikker er det bedre å søke flere steder, og heller ta et valg når du vet hvor du får skoleplass. Noen steder er det også inntak basert på portfolio, så hvis du ikke har satt deg ned og gjort et utvalg av dine beste bilder allerede kan det være en fordel å gjøre det mens du grubler på hvor du vil. Det er også greit å vite hva slags fotograf du kan tenke deg å bli. Er det fotojournalistikk som er din greie, eller kanskje du drømmer om å få fantastiske fashion-bilder på trykk i Vogue? Eller kanskje du bare trenger et år til å reise, lære og bli kjent med nye mennesker og prøve deg i mange forskjellige sjangre?


Side 2: Folkehøyskoler - Øst
Side 3: Folkehøyskoler - Sør og Midt
Side 4: Folkehøyskoler - Vest
Side 5: Folkehøyskoler - Nord

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen