Guide

Fototips

1. Se godt etter hva du egentlig tar bilde av - en dårlig bakgrunn for et bilde gir et dårlig bilde. (Selv om det ikke er noe problem å redigere bort bakgrunner, sparer man en massiv mengde tid på å få bakgrunnen riktig).

bgmessy.jpg - 16Kb
bgclean.jpg - 10Kb
Essensielt det samme bildet som gjør stor forskjell pga. bakgrunnen (her har jeg faktisk tatt begge bildene fra begge sted, men flyttet litt på modellen)

2. Bruk gjerne blitz, man har sjeldent for MYE lys når en tar bilder.

3. Bruk blitz dersom fotoobjektet befinner seg i sterkt sidelys, for å fjerne noen av skyggene (selv om dette også kan lede til spennende effekter.

fillinneeded.jpg - 14Kb
fillin.jpg - 13Kb
Her har jeg benyttet meg av fill-in flash

4. Ikke vær redd for å flytte på fotoobjektet ditt.

5. Gå NÆRMERE.

Husk at du alltid kan beskjære et bilde senere - om det er mye som skjer er det bedre å ta et bilde av alt som skjer enn å gå glipp av noe.

6. Ta heller to bilder for mye enn ett for lite - dette gjelder SPESIELT digital fotografi, fordi det er så lett å slette bildene hvis du finner ut at bildet ikke ble som du håpet.

7. Det er ofte bedre å "overraske" dem du tar bilde av enn å få folk til å posere - slik blir det hele langt mer naturlig.

artsy.jpg - 19Kb
Som en hovedregel kan vi si at bildene blir best dersom modellen beveger seg fritt og er i bevegelse, i stedet for å stå å glane inn i linsa, i påvente av at blitzen skal blende dem

8. Pass på at du ikke holder fingeren foran linsa :)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen