Fototalenter i Norden

Nordic Master Class er et prosjekt som skal kurse og utvikle unge nordiske fotojournalister. Det er Nordisk Journalistcenter/Update i Århus, Institutt for Journalistikk i Norge og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole som er initiativtagere til projektet.

Prosjektet er inspirert av de internationale Master Classes ved for eksempel World Press Photo.

Det er ikke mulig å søke deltagelse – initiativtagerne har allerede valgt ut seksten talenter fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Førøyene og Island.

Følgende deltagere kommer fra Norge:

Paul Sigve Amundsen
Hanne Hvattum
Marie Sjøvold
Luca Kleve-Ruud

Deltagerne møtes for første gang i Fredrikstad i september i år, hvor de skal gjennom en tre dagers intensiv workshop. Deretter skal de lage hver sin fotohistorie, og skal så få tilbakemeldinger på sitt arbeid. Til slutt skal alle historiene utgis som bok, og som en presentasjon på internett. Boken er tenkt å være en slags status over talentutviklingen i Norden.

Den ene av de norske deltagerne, Paul Sigve Amundsen, har tidligere blitt presentert på Akam i vår gamle spalte ukens bilde og han stod også bak en aksjon for å gi frilansfotografene i vestlandsavisene betalt for sitt arbeide. Til Akam uttaler han at han ser frem til å jobbe i dybden med en fotohistorie i et inspirerende og kunnskapsrikt miljø bestående av talenter fra hele norden.

Les mer om prosjektet på njc.dk.

(Kilde: Fotojournalisten)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen