Test

Fotoramme i lommeformat

Når du er ute på reise er det ofte du savner familie og kjære som ikke får være med. Vi har derfor sett hvordan du kjapt kan hente frem de savnede under møter eller på kjedelige reiser.

Hvor nyttig det er, kan derimot diskuteres.

Nøkkelring med fotoramme
Selskapet Sweex har nemlig laget en fotoramme i miniformat, Sweex MM004. Med andre ord en nøkkelring med en 1.5 tommer stor skjerm. Via en USB-kabel kan du legge over opp til 69 bilder som du kan ta frem når du vil. Med samme kabel lader du det interne batteriet i rammen.

Bildene kan spilles av som et slideshow, eller du kan bla igjennom de manuelt. Du kan selv stille inn lysstyrke og om du vil vise klokke eller ikke på nøkkelringen.


Med denne nøkkelringen kan du ta med tobeinte og firbeinte på tur.

Enkel overføring
Overføringen går enkelt med det medfølgende programmet Photowiever. Her finner du frem bilder som ligger på din maskin og flytter de over til fotorammen. Å legge filer direkte inn på rammen går derimot ikke, du kommer nemlig ikke direkte inn i rammens filsystem, selv om du skulle ville det.

Programmet Photowiever har en fiffig funksjon slik at du kan overføre det utsnittet av bildet du ønsker at rammen skal vise. Det fungerer faktisk ypperlig. Utsnittet kan på den annen side ikke være annerledes enn 128 x 128 piksler. Det er nemlig den største oppløsningen denne dingsen takler.


Overføringsprogrammet Photowiever gjør det enkelt å overføre dine bilder.

Liten skjerm
Oppløsningen er trolig det mest negative ved denne dingsen. Den 1.5 tommer store, eller rettere sagt lille, skjermen gir ikke akkurat glitrende kvalitet. Dette er slett ikke overraskende med tanke på at det interne minnet ikke er større enn 1MB ifølge produsenten.

Men om det er bildene i seg selv og ikke selve dingsen du syns er fascinerende, så vil kanskje en normal mobiltelefon uansett gjøre jobben som billedfremviser bedre.

På den annen side kunne godt produsentene ha gjort skjermen større. Det er tross alt godt med plass på nøkkelringen som ikke blir brukt.

Helt unyttig, men morsomt
Det skal ikke legges skjul på at denne fotorammen ikke er det mest nyttige produktet du kan anskaffe deg. Men for de dingseglade og de som gjerne vil ha litt ekstra i nøkkelknippet, så gjør den jobben den lover.

Å vise frem bilder av familie til gamle venner og nye kjente blir neppe enklere enn dette.

Nøkkelringen koster 186 kroner hos Multicom.no som vi lånte produktet av.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen