GUIDE: Fotokurs: Utenfor storbyene
Guide

Fotokurs: Utenfor storbyene

I denne guiden til mulighetene for å få opplæring i digitalfotografi, har vi sett at tilbudene om kurs i stor grad er konsentrert til de store byene i landet. Vi ønsker i denne siste delen av vår fotokursguide å peke på et par muligheter som finnes for nybegynnere med ambisjoner som ikke er bosatt i Oslo eller Bergen.

Les flere artikler:
- Slik blir du en bedre fotograf (hovedartikkel)
- Canon kurser overalt
- Nikon går i dybden
- Ikke bare fotofabrikantene
- Utenfor storbyene

Fotoklubber
Det finnes svært mange fotoklubber i Norge. Dette er miljøer der entusiaster møtes, og deler både kunnskap og erfaring med hverandre. Enkelte klubber har også organisert opplæring, som kan være en enkel måte å skaffe seg grunnkunnskapen som trenges. I tillegg vil du møte likesinnete som er interessert i fotografi, og dine kurskamerater kan bli gode kilder til mer kunnskap, ettersom dere er på noenlunde samme nivå i utviklingen mot en god fotograf.

Enkelte fotoklubber arrangerer også utstillinger. Her har du en mulighet til å dele dine aller beste blinkskudd med et større publikum. Er du riktig flink, kan du også kanskje oppleve å få solgt et bilde, siden mange av disse utstillingene også er salgsutstillinger.For å finne din nærmeste fotoklubb, er din lokale fotoforhandler ett sted å spørre. I tillegg har mange klubber nettsider, og du finner mange av dem under linken www.fotoklubb.no. Et enkelt søk på en søkemotor som Google eller under portalen ABC Startsiden vil også kunne bringe deg til din nærmeste fotoklubb.

Friundervisning og internett
Friundervisningen til Folkeuniversitetet har også tilbud om fotokurs. Innholdet og dybden i disse kursene vil selvsagt variere fra sted til sted, men dette er absolutt en mulighet å sjekke i ditt nærmiljø. Vi har gjort et par søk på tilbudet til Folkeuniversitetet omkring i landet, og har funnet alt fra grunnleggende kurs i foto og bildebehandling til lengre opplæring på fagskolenivå. Dersom du søker etter «folkeuniversitetet» og fylket du bor i på Google, vil du raskt komme fra til tilbudet i fylket ditt.

Det finnes også flere muligheter med brevkurs og fjernundervisning. Dette er en kursform som krever mer disiplin av deg selv, men du vil kunne få en svært god innføring i emnet på denne måten. Nettstudier fra nks.no vil kunne gi deg en dypere innføring i fotografering med en litt mer journalistisk tilnærming. Kurset er rettet mot journalister, folk som jobber i markedsavdelinger og entusiastiske amatører. Dette kurstilbudet kan du gjennomgå hvor som helst, så lenge du har tilgang på nettet. Du vil også få personlig oppfølging, ved hjelp av innsendingsoppgaver og veiledning via nett og e-post.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen