GUIDE: Fotokurs: Nikon går i dybden
Guide

Fotokurs: Nikon går i dybden

Kamerafabrikanten Nikon har også innsett at å lære opp sine egne kunder er en god ide. Nikon har imidlertid gått lengre enn de fleste med sitt kurstilbud, som tilbys under navnet «Nikon School». I dette tilbudet finner vi forskjellige kurs med forskjellig faglig dybde og innhold, alt etter hva som passer akkurat deg og kameraet ditt aller best.

Les flere artikler:
- Slik blir du en bedre fotograf (hovedartikkel)
- Canon kurser overalt
- Nikon går i dybden
- Ikke bare fotofabrikantene
- Utenfor storbyene

Innhold av kurset
Kursene i Nikon School er svært produktspesifikke, og du vil ha mest igjen for kursene dersom du eier et Nikon-kamera. Når det er sagt, så gjennomgår selvsagt alle kursene i Nikon School generelle emner som er gyldige for alle digitalfotografer. Nikon knytter imidlertid disse emnene direkte til kamerainnstillinger, og de skjer selvsagt på et Nikon-kamera.

Kursopplegget på Nikon School er forskjellige kurs på forskjellige nivå, alt etter hva slags kamera du eier. De har til og med et introduksjonskurs til kompaktkameraene sine, som er en forelesning på 2 timer. I dette kurset får man en gjennomgang av grunnleggende fototerminologi, grunnfunksjonene til kameraet og innstillinger som gir deg bedre bilder med kameraet ditt. Blender og lukker, samt hvordan ISO-innstillingene påvirker bildet tas opp. Det gjør også lysmåling og brennvidde, og hvilke fokuseringsmetoder som er best under forskjellige forhold. Blits og de ferdige motivprogrammene dekkes også. Til slutt demonstreres programvaren for å overføre bildene til datamaskinen, med sortering og redigering av bildene. Introduksjonskurset til speilrefleks varer 2.5 timer, og inneholder alt vi har nevnt over, i tillegg til mer fokus på bruk av både intern og ekstern blits.Nikon School Advanced er et påbygningskurs til introduksjonskurset, og er kun rettet mot speilrefleksfotografering. Dette kurset er på 4 timer, og tilpasses noe etter deltakernes ferdighetsnivå. Her går man dypere inn i oppsettsmenyene til kameraet, avanserte teknikker med råfiler og oppskarping av bildene, i tillegg til mer om blitsfotografering. Kurset er tilpasset eiere av de enkleste kameraene til Nikon, fra D40 til D90.

Nikon School PRO er tilpasset eiere av de avanserte kameraene til Nikon. Dette kurset er rettet mot eiere av kameramodellene fra D200 og helt opp til D3X. Kurset er på 4 timer, og fokuserer på opptaksmenyene og innstillingene som disse kameraene har, i tillegg til råd om bruken av kameraet. Her går man også gjennom anbefalinger om optikk og arbeidsrutiner under fotograferingen. Det er også litt mer fordyping i blitsteknikker med eksterne blitser.

Nikon School Capture er et kurs på 4 timer i bruk av Nikon sitt eget bilderedigeringssystem på PC. Til sist tilbyr Nikon School en «Pro Workshop» på 8 timer. Dette er rettet mot både amatører og profesjonelle som ønsker støtte og veiledning fra en profesjonell fotograf i en mindre gruppe. Innholdet har det samme omfanget som PRO-kurset, og går gjennom hele prosessen med å ta bilder, helt fram til utskrifter. Gruppen er mindre enn på kurset, og man har dobbelt så lang tid til rådighet på å øve med de praktiske oppgavene.

Pris og tilgjengelighet
Nikon School gjennomføres kun i de største byene i landet. Introkursene kjøres i utgangpunktet i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. I skrivende stund er dette kurset også satt opp i Kristiansand, Ålesund og Tromsø, slik at det flyttes litt etter etterspørselen. De andre kursene tilbys kun i Oslo og Bergen, mens workshopen holdes etter avtale. Nikon forbeholder seg imidlertid muligheten til å endre på dette, det kommer nok aller mest an på etterspørselen.

Introduksjonskursene tilbys gratis på kjøpet når man kjøper et Nikon-kamera. Introduksjonen til kompaktkameraer gjelder for alle Coolpix-modeller, og introduksjon til speilrefleks følger på kjøpet ved kjøp av kameramodellene D40, D40x, D60, D80 og D90. Disse kursene har en verdi på 495 kroner, om man ønsker å delta uten å kjøpe et kamera først. De andre kursene har obligatorisk kursavgift uansett om du har kjøpt et Nikon-kamera eller ei:
  • Nikon School Advanced: 1 295 kroner
  • Nikon School Capture: 1 295 kroner
  • Nikon School PRO Workshop: 3 995 kroner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen