GUIDE: Fotokurs: Ikke bare fotofabrikantene
Guide

Fotokurs: Ikke bare fotofabrikantene

Det er ikke bare fotofabrikantene som ser nytten av å utdanne sine kunder. Noen av de store fotobutikkene og –kjedene har derfor også et tilbud av fotokurs.

Som eksempel på slike «butikkurs» presenterer vi tilbudene fra kjeden Japan Photo og Foto Video. De har begge valgt å bruke den samme eksterne partneren på gjennomføringen av kursene, så vi presenterer disse kursene under ett her.

Les flere artikler:
- Slik blir du en bedre fotograf (hovedartikkel)
- Canon kurser overalt
- Nikon går i dybden
- Ikke bare fotofabrikantene
- Utenfor storbyene

Grunnkurs digitalfotografering
Dette kurset er lagt opp til å imøtekomme behovene til nybegynneren. Kurset er på tre timer, og er grovt sett i to hoveddeler. Den første delen går først og fremst gjennom den grunnleggende virkemåten til det digitale speilreflekskameraet, mens den andre delen er mer praktisk orientert med tips og teknikker til bedre bilder.

Til å begynne med tas bildeoppløsning, filtyper og komprimering, lagring og utskrift av digitale bilder opp. Hvordan kameraet bruker lys, med lysmåling, blender og lukker følger deretter. Sammenhengen mellom dybdeskarphet og blender, og bevegelser og lukkertid blir også gjennomgått. Grunnleggende bruk av blits, og hvordan man skal oppnå naturlig belysning med blits tas også opp.

I andre del kommer generelle fototips. Her vil du lære om bruk av objektiver, i forhold til motiv og bildeutsnitt. Å bruke hvitbalansen for å kontrollere fargestikk i bildene i forhold til lysforholdene blir også tatt opp. Løsningen på det klassiske problemet med røde øyne ved blitsfotografering er også et praktisk emne som blir gjennomgått.Foto Video har også et grunnkurs som går gjennom det storselgende kameraet Canon EOS 450D. Dette kurset inneholder kun elementer som vi også kan finne i kameraets brukerveiledning, men som blir presentert på en lettfattelig måte.

Grunnleggende bildebehandling
I dette kurset lærer man å redigere digitale bilder på PC-en. Dette kurset varer også i tre timer, og er basert på det rimelige redigeringsprogrammet Photoshop Elements.

Dette kurset er fokusert på basismulighetene man har for å justere digitale bilder, og grunnteknikker for å justere bildene sine. De vanligste korreksjonene som å justere for lyse og for mørke bilder tas opp, i tillegg til å korrigere kontrasten i et bilde og gjøre noe med fargestikket i et bilde. Både de automatiske funksjonene og de viktigste manuelle metode i programmet blir brukt. Til sist vil utskrift og morsomme effekter bli vist.

Pris og tilgjengelighet
Kursene fra disse leverandørene holdes i Oslo og sentralt på Østlandet. Kursene fra Foto Video holdes i lokaler knyttet til butikken i Møllergata i Oslo, mens Japan Photo bruker i utgangspunktet lokaler på Bryn i Oslo. Japan Photo har også i skrivende stund planlagt et grunnkurs i digitalfoto og et i bilderedigering i Moss nå i vår.

Kursene har et maksimalt antall deltakere på 18-19 personer, slik at man skal være litt på hugget dersom man ønsker å få besvart sine egne spesifikke spørsmål under kurset. Etter som det er svært like kurs vi snakker om fra disse to butikkene, er også prisene på kursene svært like:
  • Foto Video sitt grunnkurs i digitalfoto koster 650 kroner.
  • Foto Video sitt kurs i digital bildebehandling koster 690 kroner, og forutsetter at du har din egen kopi av Photoshop Elements.
  • Foto Video sitt kurs i bruk av Canon EOS 450D koster 395 kroner.
  • Japan Photo sitt grunnkurs i digitalfoto koster 599 kroner.
  • Japan Photo sitt kurs i digital bildebehandling koster 699 kroner, og forutsetter at du har din egen kopi av Photoshop Elements.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen