GUIDE: Fotokurs: Canon kurser overalt
Guide

Fotokurs: Canon kurser overalt

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Fotogiganten Canon er en av fabrikantene som har innsett at opplæring av egne kunder er viktig. Dermed har de utviklet et grunnleggende kursopplegg som tilbys kundene på kjøpet når de kjøper et Canon-kamera.

Les flere artikler:
- Slik blir du en bedre fotograf (hovedartikkel)
- Canon kurser overalt
- Nikon går i dybden
- Ikke bare fotofabrikantene
- Utenfor storbyene

Innhold av kurset
Dette kurset er et grunnleggende kurs i digitalfotografering, med særlig vekt på hvordan det gjøres med et Canon-kamera. Kurset er imidlertid brukbart for alle andre også, fordi det inneholder mye kunnskap som er generelt gyldig, uansett hvilket kameramerke du bruker. Kurset har en varighet på tre og en halv time, der særlig den første delen er helt universell, og helt uavhengig av hvilket kameramerke du selv bruker.

Kurset er delt i to seksjoner, der særlig den første delen er svært allmenngyldig. Etter en kort introduksjon til hvordan et digitalkamera arbeider, går det over på en litt mer grundig gjennomgang av de grunnleggende prinsippene med fotografering. Her tas prinsippet for hvordan lysmengden inn i kameraet kontrolleres, og hvordan et bilde blir riktig eksponert. Her blir blender og lukker introdusert, og vist hvordan de påvirker bildet. I forbindelse med lukkertid kommer også bildestabilisering opp, og hvordan denne relativt nye teknikken kan gjøre gode ting for bilder med lengre lukkertid.Det fortsetter med ISO-tall og hvitbalanse, før forskjellige typer objektiver blir presentert, og hva slags fotografering de er bygd for. Canon forklarer også sammenhengen mellom brennvidde på objektivet, og størrelsen på bildebrikken, noe som er en kilde til forvirring i markedet. Den siste biten i denne delen av kurset er en gjennomgang av programmene som kameraet er utstyrt med. Her bruker selvsagt Canon sine egne kameraer som eksempel, men alle kameramerker har jo slike programmer, og mange av dem er felles for alle kameramerker.

I andre del av dette kurset blir innholdet mye mer spesifikt for Canon-utstyr. Her gjennomgås en god del av menyene relativt grundig, og dette må man jo ha et Canon-kamera for å få fullt utbytte av. I tillegg går det ganske grundig gjennom blitsfotografering, både med den innebygde blitsen, og særlig med en ekstern blits. Til sist kommer tips om bildekomposisjon og andre mer generelle fototeknikker for bedre bilder.

Alt i alt synes vi dette innholdet er godt, og det er helt klart at det meste av kursinnholdet passer for godt, uansett hvilket kameramerke man har valgt.

Pris og tilgjengelighet
Dette kurset har blitt tilbudt kunder som har kjøpt fotoutstyr fra Canon. Dette har blitt tilbudt i fotoforretningene der salget har skjedd, og der har kundene fått kurstilbudet med på kjøpet med kamerautstyret. Andre kan også melde seg på kurset, men da må de betale en kursavgift. Denne kursavgiften var på 599 kroner, men den kommer til å gå opp til 699 kroner når Canon kjører en ny runde med kurset til høsten.

Canon har fortalt oss at de har tatt en pause med kurstilbudet sitt nå. Kurset er under oppdatering og videreutvikling, og kommer til å komme tilbake etter sommeren med et oppdatert innhold i forhold til det vi har presentert nå. Så vidt vi erfarer kommer opplegget likevel til å være liknende som det vi har sett nå.

Det beste med dette tilbudet er at det er tilgjengelig over hele landet. I følge Canon har kursrunden som har vært avholdt i vinter, vært kjørt på hele 33 steder i landet. Canon er dermed svært fleksible, og setter opp kurs på de stedene der det er etterspørsel etter det.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen