Fotografisk oktoberfest

Som vi skrev før helgen har en forumbruker utfordret til å kun bruke ett eneste fastobjektiv i løpet av hele oktober, og laste opp maksimalt ett bilde fra hver dag. Interessen har vært stor for å gå "back to basics" på denne måten, og tiltaket har til og med fått en sponsor.

Japan Photos sjef Stephan Stein ("JPstoney") syntes nemlig tiltaket var så bra at han spontant tilbød seg å sponse opp til 30 deltagere med 3-5 poster-størrelse (50x75 cm) bilder ved slutten av måneden. "This is really a brilliant idea!" sier han. "We see it everyday in practice, people have taken thousands and thousands of digital pictures and get lost in the mess of "half-good" pictures. So the pictures stay unused on the harddrives - including the really good ones."

Vi snakker altså om 150 postere til sammen, og om det skulle bli mer enn 30 deltagere, blir det færre forstørrelser til hver. Ved 50 deltagere, for eksempel, blir det maksimalt tre forstørrelser per pers. Vi setter en grense ved 50 deltagere, for ikke å la prosjektet gå helt over bord.

Hvordan blir jeg med?
Først bestemmer du deg for hvilket kamera og hvilket fastobjektiv du ønsker å bruke, og så legger du et innlegg i denne forumtråden hvor du opplyser om hva du har valgt. Du må være registrert på forumet for å være med, av praktiske årsaker, men det er ingen grense på hvor lenge du har vært registrert. Er du ikke forummedlem allerede kan du bli det her. Når det er gjort oppretter du din egen tråd her. Det er fint om du inkluderer ordene "oktoberfest" og nick'et ditt i trådtittelen.

Reglene blir som følger:

  • Du skal kun benytte et objektiv med fast brennvidde fra 1.oktober til 31.oktober (zoomer er ikke lov).
  • Du kan maksimalt laste opp ett bilde hver dag.
  • Du kan maksimalt delta med ett bilde fra en og samme dato (har du to kanonbilder fra samme dato må du prioritere).
  • La bildene ha exif-info.
  • Når måneden er over velger du de 3 bildene du liker best, så lager vi en samletråd med alle de beste bildene.

Og husk: Dette er ikke en konkurranse! Det er mer å betrakte som en øvelse for å utfordre seg selv.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen