Fotograf utestengt fra metroen på livstid

Carlos Miller, en multimediajournalist fra Miami, startet opp bloggen "Photography is Not a Crime" etter at han ble rettsforfulgt for å ha fotografert politimenn i Miami. Etter den første hendelsen har han flittig oppdatert bloggen sin igjennom nye arrestasjoner andre konfrontasjoner med politi og sikkerhetsvakter.

For noen dager siden var det på'n igjen, da han tok med seg masterstudenten Stretch Ledford for å se om noen ville stoppe dem fra å ta bilder på Metrorailen. Planen var å ta toget tre stasjoner, men de kom ikke lengre enn til parkeringsplassen. Etter å ha fotografert fra parkeringsplassen, ble de konfrontert av en sikkerhetsvakt som kunne fortelle at det var ulovlig å fotografere på området.

Ledford hadde gjort hjemmeleksa si, og hadde blitt opplyst fra meget høyt hold at det var helt lovlig å fotografere inne på stasjonen så lenge det ikke var kommersielle bilder som skulle taes. Dette ble også understøttet av delstatsloven som kun nektet kommersiell fotografering. De stod på sitt, og etter tre timer, et utall sikkerhetsvakter og politimenn, en påstått Homeland Security-betjent og mye kjekling, ble de altså utestengt fra Metrorailen på livstid.

Se videoen deres her:

Myndigheters til tider liberale tolkninger av antiterrorlover i ymse land har fått rettighetsaktivister verden rundt til å se rødt. I vårt eget Europa har britisk politi til og med blitt felt i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg på grunn av sin "Stop and Search"-lov.

Storbritannia har opplevd et utall hendelser på grunn av denne loven, blant annet ble en 16-åring stoppet fra å fotografere en parade med politibetjenter for en drøy uke siden. Både nasjonal sikkerhet og sikkerheten til politibetjenter bør ivaretaes - men hvor går grensen?

Her i Norge har vi så langt sluppet unna saker som disse, jeg er selv ikke kjent med noen liknende ihvertfall. Byggverk kan fritt avbildes i henhold til §24 i åndverksloven, tredje ledd.

Les også: Hvor går grensen?
Les også: Hevder britisk politi bryter menneskerettighetene
Les også: Akam-brukeres bilder misbrukt


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen