Fotograf laget utrolig surfevideo med kamera til over 900 000 kroner
(Bilde: Chris Bryan/Vimeo)

Fotograf laget utrolig surfevideo med kamera til over 900 000 kroner

Takler 4K-oppløsning med 1000 bilder per sekund.

Personlig talent har selvsagt mest å si når det gjelder å ta spennende bilder og videoer, men godt teknisk utstyr hjelper også godt på i felten.

Nettstedet DIY Photography melder nå om en fotograf ved navn Chris Bryan som dristet seg til å dra et skikkelig påkostet kamera med seg ut i det våte element for å lage en surfevideo, og resultatet ble intet mindre enn imponerende.

Phantom 4K Flex.
Phantom 4K Flex.Foto: Vision Research

Kamera som takler 4K og 1000 bilder per sekund

Bryan er en prisbelønt australsk sportsfotograf som også arbeider med å utvikle sine egne vanntette kamerahus, som han altså brukte under filmingen av surfevideoen.

At kamerahuset funket etter hensikten var nok en fordel, for kameraet som ble benyttet var av typen Phantom 4K Flex. Dette er et kamera som er i stand til å filme i 4K-oppløsning med hele 1000 bilder per sekund.

Koster over 900 000 kroner

Den egenskapen har selvsagt sin pris, og et eksemplar av Phantom 4K Flex ligger på lettere avskrekkende 140 000 dollar, altså rundt 925 000 kroner.

Videoen, som har fått den beskrivende tittelen «Surfing @ 1000 frames per second», var nok imidlertid verdt risikoen og viser meget detaljerte og fascinerende bilder av en rekke erfarne surfere mens de glir gjennom rullende bølger og foretar luftige svev.

For flere videor av Chris Bryan kan du sjekke ut Vimeo-siden hans. Surfevideoen, som varer cirka seks og et halvt minutt, kan du se under.

GoPro er et noe billigere alternativ:
De populære actionkameraene har nå fått bedre 4K-filming »

SURFING @ 1000 FRAMES PER SECOND from Chris Bryan on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen