(Bilde: Shutterstock/ salajean )

Fotograf drept av tog

Spekulasjoner om Live View har skylden.

En litt for ivrig damplokomotiv- og fotoentusiast fra New Zealand måtte bøte med livet for sine glødende interesser. 

Live View?

Det er avisen The New Zealand Herald som rapporterer om ulykken, hvor den 50 år gamle John Duncraft ble påkjørt av veterantoget Ka942 . Toget holdt 45 km/t da det traff mannen, som til tross for gjentatte tut med lokomotivets fløyte ikke flyttet på seg i tide.

Duncraft sto på eller like ved skinnegangen og fotograferte da han ble påkjørt. Ifølge vitner til ulykken var han opptatt av skjermen på kameraet sitt da ulykken skjedde. Dermed spekuleres det om han ble villedet av bildet på skjermen, der objekter kan virke å være lengre unna enn det de er i virkeligheten.

Les også: Nordic Light flesker til med workshopmataton

Andre påpeker at det var dobbeltspor der ulykken skjedde, og at Duncraft kan ha blitt forvirret av dette, og forventet at toget kom på sporet ved siden av der han sto.

En lokomotivfører som ikke var innblandet i ulykken uttalte i en kommentar til avisen at han ikke var overrasket over ulykken. Han hadde utallige eksempler på fotografer som kom altfor nære i sin jakt på blinkskuddene.

Akam.no oppfordrer selvsagt alle våre lesere til å være forsiktige når de er ute med kameraet, enten de fotograferer kjøretøy eller naturkrefter.

Ta gode actionbilder: Guide: Vær kreativ på 1/15 sekund

(Kilde: The New Zealand Herald)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen