Fotoforbud på fotofestival

Ser du Sarah Moon, så hold kameraet i lommen.
Ser du Sarah Moon, så
hold kameraet i lommen.

Sarah Moon, en av hovedgjestene på årets Nordic Light-festival i Kristiansund, har prestert det kunststykket å som fotograf innføre fotoforbud på en fotofestival. Riktignok bare under sitt eget foredrag, men hun har med dette gjort våre uttalelser i går, om den til da totale mangelen på primadonnanykker, fullstendig til skamme. Noen grunn ble ikke oppgitt, annet enn at det er "forstyrrende". Da det etter vår mening er uholdbart med slikt på en fotofestival, spesielt når det ikke foreligger tilgjengelige pressebilder av Sarah Moon eller hennes arbeider, valgte Akam å ikke være tilstede på foredraget.

Fotografi.nos medarbeider, som selv er utstiller og foredragsholder på festivalen, valgte å forlate salen og avslutte sin rapportering av festivalen for dagen, da forbudet ble kunngjort.

Forsøk på å kontrollere pressens arbeid og dekning av et arrangement er i og for seg ikke noe nytt, blant annet har kontrakter som begrenser bruk av bilder tatt på konserter og lignende i det siste blitt ivrig diskutert i og blant media. Likeledes har Apple gått ut med fotoforbud av sine ansatte fordi de mener at bilder av dem tar fokuset bort fra deres produkter. I Akam mener vi at slike forsøk på å kontrollere media må motarbeides med alle lovlige midler.

Når en størrelse som Sarah Moon nå har utviklet et kraftig tilfelle av primadonnanykker, så er ikke det i seg selv spesielt alvorlig, men den mangelen på respekt for sine tilhørere og festivalen generelt som dette representerer, er vi lite fornøyde med. Spesielt en person som selv er fotograf burde vite bedre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen