Fotoessay Tokyos arkadehaller

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Der forretningsfolk og tenåringer blir likemenn

Japanske spillehaller er en sentral del av alle landets storbyer.

Hardware.no/Tokyo: Med Computex-messen i Taipei vel overstått for denne gang innså vi plutselig at Japan ikke var så fryktelig langt unna. Ryktene sier også at det gamle øyriket helt vest i Stillehavet er ganske langt fremme når det kommer til høyteknologi, så vi svippet over for å se hva vi kunne finne. Det tok heller ikke lang tid før vi fant det som etter alt å dømme er en av Japans mest populære fritidssysler: Arkadehallene.

Nesten uansett hvilken av Tokyos mange lokaltogstasjoner du forlater flyplasstoget på, vil du i løpet av noen minutter komme over en slik spillehall. Enkelte tar bare opp en enslig etasje i noe som tidligere kan ha vært en butikk, mens andre ruver høyt opp i været, og tar opp hver eneste etasje i hele høyblokker; kjelleren inkludert. Se kort video av maskineriet her:

De blinkende lysene fra maskinene fortsetter å skinne ut på gaten til langt på natt, og lydene av eventyrere på tur, enorme roboter i håndgemeng, og mekaniske klør som noen prøver å plukke opp premier i alle størrelser og fasonger med kan noen steder høres et kvartal unna. Vi tok turen innom for å se på stedene hvor japanere i alle aldersgrupper legger igjen sin tid og sine 100-yen-mynter.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen