Fotoessay Tokyos arkadehaller

(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Der forretningsfolk og tenåringer blir likemenn

Japanske spillehaller er en sentral del av alle landets storbyer.

Hardware.no/Tokyo: Med Computex-messen i Taipei vel overstått for denne gang innså vi plutselig at Japan ikke var så fryktelig langt unna. Ryktene sier også at det gamle øyriket helt vest i Stillehavet er ganske langt fremme når det kommer til høyteknologi, så vi svippet over for å se hva vi kunne finne. Det tok heller ikke lang tid før vi fant det som etter alt å dømme er en av Japans mest populære fritidssysler: Arkadehallene.

Nesten uansett hvilken av Tokyos mange lokaltogstasjoner du forlater flyplasstoget på, vil du i løpet av noen minutter komme over en slik spillehall. Enkelte tar bare opp en enslig etasje i noe som tidligere kan ha vært en butikk, mens andre ruver høyt opp i været, og tar opp hver eneste etasje i hele høyblokker; kjelleren inkludert. Se kort video av maskineriet her:

De blinkende lysene fra maskinene fortsetter å skinne ut på gaten til langt på natt, og lydene av eventyrere på tur, enorme roboter i håndgemeng, og mekaniske klør som noen prøver å plukke opp premier i alle størrelser og fasonger med kan noen steder høres et kvartal unna. Vi tok turen innom for å se på stedene hvor japanere i alle aldersgrupper legger igjen sin tid og sine 100-yen-mynter.

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen