Fotoessay Tesla Model S

Tesla Model S (Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Vi tok med Tesla på langtur

Teknologibilen Tesla Model S gir ny betydning til ordet «elbil».

Med en kombinasjon av lekkert design, imponerende teknologi og fritak fra de fleste særnorske avgifter, har Tesla for alvor kapret nordmenns hjerter. PayPal-grunnlegger Elon Musk sitt bilselskap, og deres storsuksess Model S, har satt salgsrekorder ingen så for seg at noen el-bil kunne komme i nærheten av for bare et par års tid siden.

Bilen er kanskje mer enn noen annen en datamaskin på fire hjul, og den oppdateres jevnt og trutt gjennom sin integrerte 3G-mottaker. Med 421 hestekrefter, en 17-tommers berøringsskjerm, og finesser som plasserer den i kategori med biler til flere millioner kroner, var det en meget spent delegasjon fra Hardware.no som la ut på veien i en av de heftigste utgavene av Tesla Model S som er å få tak i – P85. En batteripakke på 85 kilowattimer skulle gi oss en teoretisk rekkevidde på like over 500 kilometer, så vi la opp til en skikkelig langtur for å teste hvordan det lå an i praksis.

I Norge har vi jo nemlig som kjent både litt lavere temperaturer og litt høyere fjell enn i de fleste andre land, og derfor innrømmer også Tesla selv at den reelle rekkevidden her i landet vil være noe lavere. Turen gikk derfor sørover fra Oslo langs riksveiene ved Drammensfjorden, gjennom Oslofjordtunnelen ved Drøbak, og derfra nordover igjen til bakkene opp til Hafjell – hvor snøen fortsatt lå meterdyp.

Langs denne reiseruten lå det også en vaskeekte superlader fra Tesla, like ved Lillehammer, og dermed kunne vi med rimelig sikkerhet anta at vi både ville komme oss dit og tilbake igjen. Det gjorde vi også, men en liten stopp for å lade ble det behov for underveis.

Hele ferden, komplett med video, kommer vi snart til å legge ut her på Hardware.no, men aller først kan vi allerede i dag gi deg en solid bildespesial fra turen. Kos deg med dette fotoessayet, og gled deg til fortsettelsen – dette ble nemlig en teknologireportasje ganske langt utenom det vanlige.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen