Fotoessay Tesla Model S P85D

Tesla gjorde suksess da de for ett år siden lanserte Model S i Norge. De siste dagene har de aller første eksemplarene av den helt nye D-versjonen blitt levert til norske kunder. Vi ble med én av de nye Tesla-eierne på hans første tur med sin Model S P85D. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Tek.no)

Bli med inn i den nye Teslaen

Endelig har vi fått leke oss med superutgaven av teknologibilen.

Tirsdag ettermiddag stod vi i Drammen, og sammen med en smørblid og rykende fersk Tesla-eier plukket vi opp den splitter nye Tesla Model S P85D – rett fra det første partiet som har blitt levert til norske kunder. De neste to dagene tilbakela vi flere hundre kilometer på norske og svenske veier for å få testet den nye bilen.

Fra utsiden ser den definitivt ut som den vanlige versjonen av Model S, men under panseret skjuler det seg en vesentlig forskjell: D-en i navnet betyr nemlig at den nå har fått to motorer og trekk på alle fire hjul. Med totalt 700 elektriske hestekrefter fordelt over to motorer er dette den raskeste sedanen i masseproduksjon, da den kan gjøre unna null til hundre kilometer i timen på bare 3,4 sekunder.

Og siden alle hestekreftene er elektriske, gir det en ganske annen opplevelse enn du får med en like rask bensin- eller dieselbil. Med elektriske motorer er all kraften tilgjengelig umiddelbart, uten giring, og vi kan skrive under på at du definitivt blir sugd fast i setet når gasspedalen klemmes til bunns.

Fortsatt er Model S kanskje mer enn noen annet en datamaskin med fire hjul. En 17-tommers berøringsskjerm styrer alle funksjoner digitalt, mens digital «distribusjon» av trekkraften mellom motorene og et solid batteri gir en opplevelse som er veldig vanskelig å sammenligne med noe annet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (14)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen