FOTOESSAY: Så lekker er Sony Xperia XZ Premium

Fotoessay Sony Xperia XZ Premium

(Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Så lekker er Sony Xperia XZ Premium

Sony er på offensiven i 2017, og toppmodellen kan bli farlig god.

Barcelona/Tek.no: Sony i 2017 ser ut til å bli et helt annet beist enn de var i 2016. Der toppmodellene ikke klarte helt å innfri i fjor, og manglet funksjoner og finpuss der vi helst hadde ønsket oss, ser de ut til å treffe godt i år. Alle godsaker Sony har å by på har nemlig blitt stappet inn i én mobil, og navnet er Sony Xperia XZ Premium.

Xperia XZ Premium

Størrelse: 15,6 x 7,7 x 0,79 cm
Vekt: 195 gram
Skjerm: 5,5 tommer, 3840 x 2150 piksler (UHD), HDR
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 835, åtte kjerner, 4xKryo@2,45GHz + 4xKryo@1,9 GHz, Adreno 540, 4 GB RAM
Lagringsplass: 64 GB UFS, plass for MicroSD
Operativsystem: Android 7
Teknologi: Hurtiglading, Qnovo Adaptive Charging
Kamera: 19 megapiksler, 1/2.3" sensor, f/2.0, 4K-video, 960 bilder per sekund/saktefilm
Batteri: 3230 mAh
Pris og tilgjengelighet: 7500 kroner, månedsskiftet mai-juni

Vi skrev litt om den allerede i på mandag i sniktitten vår på Xperia XZs, men da hadde vi fortsatt ikke fått ta og kjenne på den virkelige toppmodellen. Vi fikk streng beskjed at den verken kunne tas ut av glassmontere, ned fra veggfester eller ut av lommene til Sony-representantene.

Men bare én dag etterpå var tonen en helt annen. I går fikk vi ta en liten tur på bakrommet bak Sonys messeområde, hvor de endelig kunne ta frem Xperia XZ Premium, og lot oss holde i den, men aldri skru den på, da programvaren tydeligvis ikke var ferdig ennå. 

Det er ikke akkurat det samme som å faktisk prøve mobilen, men det er jo bedre enn ingenting. Derfor har vi samlet drøssevis av bilder nedenfor, samt et eksempel på Sonys nye kamerafunksjon Predictive Capture, som benytter seg av det innebygde kameraminnet til å forutse hva du vil ta bilde av. Sjekk videoen nest nederst, så skjønner du hva vi prater om!

 

Enjoy!  

«Vi kunne gjort kantene oppe og nede mindre, men vi trengte plassen til å legge inn kameraet vårt. » , får vi høre fra Sonys representant på messeområdet. Kameraet dekker omtrent hele dybden av mobilen. Vi vet ikke om det forklarer den store kanten nede på mobilen, men la gå.
«Vi kunne gjort kantene oppe og nede mindre, men vi trengte plassen til å legge inn kameraet vårt. » , får vi høre fra Sonys representant på messeområdet. Kameraet dekker omtrent hele dybden av mobilen. Vi vet ikke om det forklarer den store kanten nede på mobilen, men la gå. Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Fingersensoren er fortsatt plassert på høyre side, noe vi liker godt. Sensoren får forøvrig skylden for at Xperia XZ Premium ikke er kantløs på sidene. "Vi kan lage kantløse mobiler, bare se på Xperia XA1 Ultra!".
Fingersensoren er fortsatt plassert på høyre side, noe vi liker godt. Sensoren får forøvrig skylden for at Xperia XZ Premium ikke er kantløs på sidene. "Vi kan lage kantløse mobiler, bare se på Xperia XA1 Ultra!". Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Baksiden er så speilblank at den kan fint brukes som speil. Markedets beste selfies, eller selfie-videoer i 960 fps? Hvis du klarer å se forbi fingeravtrykkene, da.
Baksiden er så speilblank at den kan fint brukes som speil. Markedets beste selfies, eller selfie-videoer i 960 fps? Hvis du klarer å se forbi fingeravtrykkene, da. Foto: Niklas Plikk, Tek.no
USB-C-lading.
USB-C-lading. Foto: Niklas Plikk, Tek.no
På grunn av materialbruken ser man nesten ikke kantene nedover hele langsiden.
På grunn av materialbruken ser man nesten ikke kantene nedover hele langsiden. Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Phew, Sony Xperia XZ Premium har fortsatt hodetelefonutgang.
Phew, Sony Xperia XZ Premium har fortsatt hodetelefonutgang. Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Sony viste frem fordelen med HDR-skjerm, som kan vise et større fargerom i tillegg til å være mer lyssterk. Nøyaktig hvor lyssterk fikk vi ikke vite, annet enn "40 prosent kraftigere enn Z5 Premium", som bør legge den på rundt 750-800 nits.
Sony viste frem fordelen med HDR-skjerm, som kan vise et større fargerom i tillegg til å være mer lyssterk. Nøyaktig hvor lyssterk fikk vi ikke vite, annet enn "40 prosent kraftigere enn Z5 Premium", som bør legge den på rundt 750-800 nits. Foto: Niklas Plikk, Tek.no
Innsiden av Xperia XZ Premium. Vi fikk høre at kameraet og prosessoren er flyttet så langt fra hverandre som mulig, for å forhindre overoppheting.
Innsiden av Xperia XZ Premium. Vi fikk høre at kameraet og prosessoren er flyttet så langt fra hverandre som mulig, for å forhindre overoppheting. Foto: Niklas Plikk, Tek.no

Slik fungerer fungerer kameraet i XZs og XZ Premium

Og her er Super Slowmotion i effekt igjen

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen