Fotoessay Mercedes Benz S500 Plug-In Hybrid

Mercedes' S500-modeller har ikke lyspærer. Her er det bare LED-lys som gjelder. (Bilde: Kristoffer Møllevik, Tek.no)

Vi tok Mercedes' teknologispekkede luksushybrid på langtur

Denne bilen koster 1,7 millioner. Se alle bildene og video fra testen her.

Vi i Tek tester ikke så ofte biler. Når vi likevel gjør det fra tid til annen handler det først og fremst om nerdefaktor. Hvor mye kan bilen gjøre selv? Hvor mye teknikk bor det i den? Begge disse spørsmålene kan Mercedes S500 Plug-in Hybrid gi overraskende svar på.

Den nye Mercedesen er en lang bil, på vel over fem meter. I denne doningen bor det visstnok 20 millioner linjer programkode, som skal holde liv i underholdningssystemene og navigasjonen ombord. Hvor mange linjer totalen ender på når førerassistanse og bilens egne driftssystemer tas med vet vi ikke.

Haugevis av funksjoner

Her er det kanskje først og fremst førerassistansen vi er opptatt av. Denne bilen har en rekke funksjoner som skal hjelpe til under korte og lange turer. Bilen holder for eksempel oversikt over din plassering på veien selv, og en motor griper inn for å justere på rattet om den er misfornøyd. I teorien kunne bilen kjørt selv, får vi forklart, men det er ikke lovlig i Norge foreløpig.

Andre assistentfunksjoner styrer lyssettingen. Her er det ikke en eneste lyspære å finne, men 500 LED-dioder som tar seg av alt som skal belyses. To andre løsninger igjen avpasser farten etter forankjørende bil, og sørger for at rattet ikke lever sitt eget liv i kraftig sidevind. For å nevne noe.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen