Fotobransjen – en mønsterbransje?

Uten at vi noen gang har gått ut og oppfordret til det, hender det at det dukker opp en og annen henvendelse fra en fortvilet leser som føler seg dårlig behandlet av en forhandler. Men det skjer overraskende sjelden.

Så da reiser spørsmålet seg naturlig: Er fotobransjen bedre enn andre? Er det lite snusk, eller er det bare vi i Akam-redaksjonen som ikke hører om det?

Eksempel på kamera med mangler
Eksempel på kamera med mangler

Vi har snakket med forbrukerrådet, og de kan fortelle oss at det er rundt 100 klager i Norge på film og fotoutstyr i året. Det inkluderer naturligvis ikke vanlige returer og reklamasjoner, men klager der slike henvendelser ikke fører fram. Tallet har vært stabilt de siste årene, selv om salget har økt dramatisk. Når det selges over en halv million kameraer i året, så blir dette et forsvinnende lavt tall. Tallet inkluderer også videokameraer.

Forhandlere har ulik grad av service, kompetanse, utvalg og priser, og disse tingene henger ofte sammen til en viss grad. Handler man fotoutstyr hos en nettbutikk som spesialiserer seg på datautstyr, sier det seg selv at man ikke kan ringe supporttelefonen deres og forvente å møte en fotokyndig person i andre enden. Men går man til en faghandel, er ofte prisene noe høyere, og forventningene til ansattes kompetanse tilsvarende.

Har du noen erfaringer du ønsker å dele med andre? Er fotobransjen like ille som andre bransjer, eller har vi sluppet unna de verste aktørene. Er dere fornøyde med behandlingen dere får rundt omkring? Har dere spesielle dårlige eller gode erfaringer? Forumet vårt er et fint sted for å diskutere slikt.

Hvis dere har dårlige erfaringer, som dere tror vi i Akam kan ta tak i, og kanskje hjelpe dere med, så send oss en e-post. Vi kan ikke love noen ting, men ønsker å hjelpe dere, samtidig som vi kan få stoff til interessante artikler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen