Fotoalbum for lomma

Nikons siste nyvinning gjør at man ikke er avhengig av en drøss med minnekort hvis man skal ta med seg et digitalt kamera på lengre feriereiser og lignende. Har man en Nikon Coolwalker kan man nemlig overføre opp til 10.000 høyoppløselige JPG-bilder direkte fra kameraets minnekort.

Den nye enheten har dimensjoner på 81 x 130 x 35mm, som er på nivå med en vanlig håndholdt PC. Vekten er på den annen side på hele 350 gram, noe som gjør Coolwalker til en av de desidert tyngste enhetene på markedet.

Enheten har en egen port for minnekort av typen Compact Flash, som er en av de mest utbredte standardene for digitale kamera, men det går også an å bruke andre minnekort hvis man investerer i en adapter. Det er også USB-port på enheten, slik at man kan overføre bilder direkte fra kameraet uten å ta ut minnekortet.

Coolwalker er utstyrt med en 2,5 tommers LCD-skjerm slik at man kan se gjennom bildene og eventuelt slette de man ikke vil beholde. For å gjøre det enklere å se gjennom bildene har Nikon lagt til en funksjon som automatisk blar gjennom bildene for deg, med et par sekunders mellomrom mellom hvert bilde.

Hvis man synes skjermen er litt for liten er det heller ikke noe problem å koble enheten til en TV og se gjennom bildene på storskjerm. Blir til og med dette for lite har man muligheten til å forstørre bildet opp til åtte ganger.

Takket være en funksjon som heter Pictbridge kan man dessuten via USB-kabelen koble Coolwalker direkte til en printer med støtte for funksjonen, for så å printe ut bildene rett fra enheten.

Batterilevetiden på enheten er rundt 1,5 timer ved konstant bruk, noe som gjør at den ikke er særlig velegnet for lengre turer i villmark og andre steder der man ikke har tilgang på strømuttak til laderen.

Det er uvisst både når Coolwalker kommer på markedet, og hvilken prisklasse den kommer til å ligge i.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen