Fotballinteresserte betaler mest
Teknofil

Fotballinteresserte betaler mest

Forbrukerrådet har gått gjennom TV-distributørenes tilbud og er lite positive i sine funn. Deres undersøkelser viser av TV-tilbudet er dyrt, spesielt om du liker fotball, og dyrest er Canal Digital.

Betaler for mer enn du ønsker
I en ny undersøkelse finner Forbrukerrådet store prisforskjeller mellom TV-distributørene. I noen tilfeller viser undersøkelsen at kundene risikerer å betle opp til 70 prosent mer for akkurat de samme kanalene hos forskjellige tilbydere. Forbrukerrådet er samtidig sterkt skeptiske til at kundene ofte har lite valgfrihet til hvilke kanaler de vil betale for. Ofte må du betale for store kanalpakker selv om du kun ønsker noen få kanaler.

- Gitt de tekniske mulighetene som dagens teknologi gir for distribusjon av programinnhold, burde det i 2009 være unødvendig å tvinge enkelte forbrukere til å "super size" i forhold til hva de egentlig er på utkikk etter. Den digitale merverdien som norske forbrukere forventer er større enn som så, sier Hans Marius Graasvold, Rådgiver hos Forbrukerrådet, ifølge Forbrukerportalen.


Ifølge undersøkelsen er det de fotballinteresserte som risikerer å betale mest. Hvis du vil følge med på alle kampene som går er du avhengig av å ha flere kanaler, ofte finner du ikke alle disse kanalene hos samme distributør. Kun Get og Canal Digital kabel gir deg tilgangen til alle de viktigste fotballkanalene, og da risikerer du fort å betale opp mot 1000 kroner i måneden for å få disse kanalene.

Tilsammen må du abonnere på 44 kanaler hos Canal Digital og 46 kanaler hos Get for å være sikret de 14 kanalene som sender fotballkamper (NRK 1, NRK 2, NRK 3/Super, TV2, TV2 Zebra, TVNorge, TV3, Viasat sport, Viasat sport N, Canal+ sport 1, Canal+ sport 2, Canal+ sport Extra, TV2 sport og Eurosport).


Canal Digital dyrest
Canal Digital for kabel-TV kommer forøvrig prismessig dårlig ut under undersøkelsen. Disse ligger i snitt prismessig høyere på sine kanalpakker. Altibox kommer ut som billigst på TV, men kunder her er samtidig avhengig av å abonnere på IP-telefon og nettforbindelse for å få den gode prisen.

Canal Digital er slett ikke alene om å få gjennomgå fra Forbrukerrådet. De klager på en gjennomgående manglende oversikt over hvilke kanaler du får med de forskjellige pakkene. Viasat blir fremhevet i undersøkelsen da de gir tilgang til ekstra kanaler det første året, men selv ikke Viasats kundeservice kunne forklare hvilke kanaler kunden får beholde når dette første året er over.

Her kan du lese hele Forbrukerrådets undersøkelse
.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen