Kveldens kamp fra Ullevaal kan sees i 3D.

Fotball-VM skytes i 3D

Fotball-VM i 2010 blir det første sluttspillet som produseres i 3D-bilder. Det er klart etter at Sony vant kontrakten om å levere produksjonsutsyret.

Minst 25 kamper skal produseres i 3D, som blant annet skal vises frem på storskjermer i syv ulike storbyer rundt om i verden. For vår del blir London den nærmeste muligheten.

Det blir også laget en offisiell 3D-film fra mesterskapet, på Blu-ray. Her er imidlertid ikke standarden klar enda, men Blu-ray Disc Association jobber for tiden med å få på plass dette.


Slik er prosessen med 3D-TV (Foto: Sony)
Slik er prosessen med 3D-TV (Foto: Sony)

Det er ikke kjent om kamper i 3D blir overført til sluttkunder via satelitt, men det er overraskende om ikke en aktør som Sky forsøker seg på dette.

Gjennombrudd eller fadese?

Mange produsenter av TV-er og relatert utstyr håper 2010 skal bli året da 3D-TV slår igjennom, og Sony er definitivt en av disse.

I tillegg til å lansere TV-er og Blu-ray-spillere med 3D-TV-støtte, skal Sony også gi Playstation 3 3D-mulighet. Dagens versjon skal få den nødvendige støtten via en firmware-oppgradering og det blir lansert spill som utnytter 3D-mulighetene.

Men uansett er 3D-TV et langt lerret å bleke: Du trenger både en ny TV og dessuten bruke egne 3D-briller, og i tillegg må altså innholdet være produsert og tilrettelagt spesielt for 3D.

(Kilder: Reghardware, PR Newswire, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen