Forvirrende Nokia-tall

Forvirrende Nokia-tall

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Spenningen har vært stor rundt Nokias økonomiske resultater i disse finanskrisetider. Som markedsleder på mobil, sier tallene fra verdens største mobilprodusent mye om hva bransjen generelt kan vente seg.

Nokia opplevde ifølge Dagensit en negativ vekst på hele 96 prosent i driftsresultatet. De gikk dermed ned fra 1,5 milliarder Euro i fjor til 55 millioner. Omsetningsvis ble det en nedgang på 26,7 prosent til 9,3 milliarder Euro.

Økte markedsandeler
Likevel stiger nå Nokia-askjen på Helsinkibørsen. Årsaken er at selskapet holder fast på prognosen de har om fortsatt vekst i markedsandelen og en stabilisering av mobilmarkedet.

Nokias salg har også vært bedre enn forventet. De solgte 93,2 millioner enheter i første kvartal, det gir en nedgang på 18 prosent siden forrige kvartal. Gjennomsnittsprisen per telefon gikk ned fra 71 til 65 Euro per telefon.

Kjøper fortsatt mobil
Sjefsanalytiker i Gartner, Carolina Milanesi, mener Nokia nå viser vei i en hardt presset bransje.

– Finansielt viser Nokias resultater hvor vanskelig markedet er i dag, men salgsvolumet var langt bedre enn ventet. Det viser at etterspørselen ikke er så svak som tallene forøvrig viser. Folk går faktisk ut og kjøper mobiltelefoner. Det viser vei for hele bransjen, sier Milanesi til Dagensit.no


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen