Forventer omfattende DDoS-angrep

NetSky-ormen har skapt mye trøbbel for enkelte aksessleverandører og selskaper fordi den er utviklet for å sende enorme mengder datapakker mot spesifikke mål. En spesiell versjon forventes onsdag denne uken å sette i gang et DDoS-angrep mot fildelingstjenestene Kazaa og eDonkey.

Ettersom ormen har spredt seg og infisert tusenvis av forskjellige maskiner over hele verden, er sannsynligheten stor for at et eventuelt mål for DDoS-angrepet vil knele. DDoS-angrep er spesielt vanskelig å beskytte seg mot ettersom trafikken gjerne fordeles på tusenvis av forskjellige IP-adresser.

Ifølge en rapport på ZDNet er angrepet som starter i dag påregnet å vare i ti dager. Dette kan selvsagt bety problemer for både Kazaa og eDonkey i en liten periode fremover. Det skal påpekes at det kun er webserverne som er mål for DDoS-angrepet, og ikke fildelingstjenstene i seg selv, noe som betyr at filer kan utveksles som normalt over P2P-nettverket.

NetSky inneholder en liten finesse i form av en såkalt bakdør, som gjør at den kan oppgradere seg selv til nyere versjoner. I praksis betyr dette at en infisert maskin vil fungere som vert også for nyere versjoner og angrep dersom ormen ikke fjernes. Til nå har man kommet til en "T" variant av NetSky. Det finnes med andre ord nærmere 20 forskjellige versjoner.

Heldigvis ødelegger ikke NetSky noe spesielt på et infisert system, bortsett fra å oppta systemressurser ved å sende e-post og bidra til DDoS-angrep.

Til informasjon kan det nevnes at NetSky.T er programmert til å sette i gang DDoS-angrep mot cracks.am, emule.de, kazaa.com, freemule.net og keygen.us den 14. april. Dette angrepet vil også ha varighet på ti dager.

De fleste anti-virus leverandører har utviklet ett eller annet verktøy for å detektere og fjerne NetSky. Som en generell regel bør man være på vakt dersom man opplever sterkt redusert ytelse på prosessor, nett eller datamaskinen helt uten videre begynner å lese fra harddisk.

 

(Kilder: F-Secure, Symantec, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen