(Bilde: Eniro)

Forventer dobling i mobilinntektene

– Bruken av smarttelefoner har skutt i været, sier Gule Sider-ansvarlig i Eniro.

Bruken av smartmobiler har skutt i været, og 1,9 millioner nordmenn bruker minst én mobil innholdsleverandør ukentlig. Det skriver Eniro i en pressemelding.

Eniro står bak Gule Sider, og har med sin mobilapp hatt en brukervekst på 60 prosent siden 2011. I disse dager kommer appen i en ny versjon, som ifølge Eniro skal være tilpasset dagens brukeratferd.

Solid vekst

Eniro-konsernets mobilinntekter ventes å stige med 100 prosent i 2012, og nærmer seg 150 millioner svenske kroner. I Norge har bruken av mobile innholdsleverandører vært stigende over tid, men Eniro venter likevel at veksten i Norge alene skal bli på nærmere 90 prosent.

– Dette er solide tall som vi er veldig fornøyd med. I Skandinavia har vi uvanlig mange smarttelefoner sammenlignet med andre land, og siden nesten alle har internettilgang har dette endret brukeratferden vår drastisk. I Norge har søk på mobil og pc tatt over for bruk av papirkatalogen. Slik er ikke situasjonen i mange land, sier Håvard Atle Skaug, leder Gule Sider Norge.

Gule Sider-appen er Norges femte mest nedlastede gratis-app, og av norskutviklede apper kun slått av Wordfeud, ifølge Eniro – som viser til tall fra iTunes.

Les også: Google-sjef: Norske bedrifter er mobilsinker

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen