Test

Forvarsel

Den overnaturlige thrilleren er definitivt en av de bedre undersjangerne vi har. Det er også den sjangeren som oftest skuffer. Litt som B-filmens forlokkende plakater på 1950-tallet, baserer den overnaturlige thrilleren seg ofte på catchy ideer som det er lett å la seg blende av. Klarer man imidlertid å skygge for sola, får man lett øye på filmenes svakheter. "Forvarsel" frister deg kanskje inn i kinomørket med et stjernenavn og noen halvfikse ideer, men det tar ikke mange minuttene før du skjønner at du er lurt.

Kald ektemann med varm kaffe.
Kald ektemann med varm kaffe.

Hektisk uke

Hjemmeværende mødre med barn har det hektisk med matlaging og klesvask. For Linda Quinn Hanson er det ekstra slitsomt. Hun tar klesvasken, oppdager at mannen har omkommet i en bilulykke, våkner opp neste dag og finner ut at ulykken aldri skjedde. Så lager hun familiemiddag, legger seg igjen for så å våkne opp til mannens begravelse. Alle tror selvfølgelig hun er gal når hun iherdig hevder at mannen ikke er død allikevel. Allikevel finner hun tid til de mest trivielle daglige gjøremål.

Det er litt av en dame, denne Linda. Mannen Jim (Julian McMahon), derimot, er en kald slask som ikke gidder å gi litt kos til kona si ved leggetid fordi han diller med andre damer på jobben. Ungene, de er et kapittel for seg selv der de vandrer rundt svartkledde og ikke så rent lite creepy.

Så spørsmålet er: klarer husmor Linda å organisere ukedagene sine slik at hun kan redde mannen sin?

En hjelpende hånd

Det er et usedvanlig surrete plott Mennan Yapo og hans medsammensvorne har kokt i hop. Denne liksomsmarte thrilleren har alt for mange biter som må ”falle på plass”. Regissøren har i det minste forstand til å forstå at publikum ikke har nubbesjanse til å følge med på plottet, derfor har han lagt inn en 5 minutters scene sånn cirka halvveis i filmen der han setter sammen puslespillet for oss. Vår kjære husmor Linda klipper, limer og skribler mens hun snakker høyt med seg selv slik at vi skal forstå hva som skjer. Ganske artig, men det er tross alt ingen komedie dette her.

Mye føling og sånn i Forvarsel.
Mye føling og sånn i "Forvarsel".

Dette er ikke den eneste gangen at Linda snakker med seg selv i "Forvarsel". Her er det mye mumling, føling og stirring for å utrykke hva som skjer. Det er lett å synes synd på Sandra Bullock. Hun er i utgangspunktet en helt ålreit skuespiller, hun kan til og med være ganske sjarmerende - som i ”Speed”. Her har hun fått lite å spille på, men hun prøver hardt, det skal hun ha. Bullock unngår kalkunfella, men det er ingen tvil om at skuespillerinnens karriere er i fritt fall. Mye av dette er regissør Yapos feil. Hans ide om regi begrenser seg til banaliteter. Menneskene i "Forvarsel" reagerer irriterende unaturlig – i det omfang at vi distanserer oss. I en scene blir Linda båret ut av huset av to politimenn fordi de mener hun er gal. Ærlig talt, den klisjeen burde ha vært død og begravet for flere tiår siden.

Konklusjon

"Forvarsel" er en slags halvkokt overnaturlig thriller laget av gjengen som ikke fikk lov til å være med å leke da Christopher Nolan og vennene hans laget ”Memento”. Sandra Bullock snubler rundt som en hodeløs høne mens hun lar seg skremme av en og annen dau fugl og et par svartkledde unger. Ingenting vi ikke har sett før med andre ord. Jeg får en fornemmelse av at "Forvarsel" kommer til å være glemt innen kort tid.

Forvarsel   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen