Disse bildene må du se

Forumbrukernes blinkskudd:

(Bilde: UlfGreger)

Disse bildene må du se

Sommeren var ikke bare lang, den var full av flotte fotografier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hver måned plukker vi ut et knippe bilder hentet fra forumets månedsbildetråd som vi mener fortjener en liten oppmerksomhet.

Artikkelserien har tatt seg en liten pause i sommer grunnet lavere bemanning, men vi satser nå på å være tilbake for fullt. I denne artikkelen kikker vi nærmere på sommermånedene mai, juni og juli.

Det har dog ikke vært en enkel jobb å plukke ut bildene. Nivået er veldig høyt, og det er mange som er verdt å bli nevnt i disse artiklene.

Vi har valgt ut fem bilder fra hver måned, og første måned ut er mai:

Mai

Foto: Herrolsen

HerrOlsen er første fotograf ut. Han stiller med et fartsfylt bilde som inneholder dynamikk og spenning. Vi får følelsen av at vi er kastet inn i en scene fra 50-tallet. Gråtoner, lang lukkertid, hjelmen og sykkelen gir oss den assosiasjonen.

Det er et spennende og utfordrende bilde Herrolsen har laget. Man sier ofte at djevelen ligger i detaljene, noe det også gjør i dette bildet. For ser man nøye etter så finner man det som virkelig gjør bildet; motorsykkelførerens øyne. Skarpe og stirrende gjør de at bildet blir mye bedre enn hvis det ikke hadde vært der. Godt jobbet!

Foto: HelenaN

En ikke så ukjent figur i disse artiklene er HelenaN. Et klassisk motiv, men etterbehandlingen gjør det litt annerledes. Fargene er duse og lette for øyet. De gir oss en følelse av at bildet er tatt i en annen tidsæra: Den analoge.

Komposisjonen leder oss ut i både havet og himmelen. Horisonten lager et naturlig skille, og fotografen har fått til en tredeling mellom algene i bunnen, havet og himmelen. Bryggen blir en naturlig forlengelse av blikket vårt, og vi lurer litt på hvorfor vi står der. Alt i alt et veldig godt komponert bilde.

Foto: KriFos

De som ikke er slitne er maurene. KriFos stiller her med et motiv vi ikke ofte ser. Maurenes kaotiske verden, der alt er hierarkisk plassert og alle har sin plass. Akkurat hva slags type maur vi ser her er ikke godt å si, men det er tydelig at de er flittige.

Fargekombinasjonen gjør seg godt i det kaotiske. Sort og rødt symboliserer en form for fare, og vi kan ane at det er fare på ferde for noen. Et ekstra element er de tre maurene som har snudd seg mot den helt øverste. Øynene våre trekkes opp, og vi finner et samlingspunkt i bildet.

 

Foto: ORLY

Vanligvis ser man flotte landskap fra denne brukeren. Her har dog ORLY gått ut av den vanlige tralten, og inn i noe mer dystert. Hva er det som egentlig skjer her? Dette er som dratt ut av en skummel film. Noen gjør noe potensielt veldig farlig med en annen person, og vi kan bare undre oss om hva som skjer senere.

Grunnen til at dette fester seg ved oss er i stor grad takket være lyssettingen. Ved å belyse ansiktet til den stakkars mannen i forgrunnen fra kun en side, skapes det en veldig dramatisk situasjon. Skyggene spiller på lag i ansiktet hans, og kanskje spesielt heldig er det med plasten som blir brukt.

I tillegg er det nesten ikke lys på gjerningsmannen. Sammen skapes det en spenning mellom lys og skygge. Det er denne spenningen som gjør bildet veldig interessant og fengende.

 

Foto: Tomme86

Vi avslutter den første sommermåneden med et landskap som vekket interessen vår. Tomme86 har begått et landskap som gir oss noe annet. Først virker det som en helt vanlig komposisjon, med sløret vann og skyer. Ser vi litt nærmere så finner vi fort at det er noe som bryter. For helt bakerst i horisonten så finner vi nemlig en by!

Det er elementer som det som virkelig gjør et bilde. Noe som bryter med hva vi vanligvis forventer å finne. I tillegg spilles fargene opp mot hverandre. På den ene siden har vi noe som kanskje utvikler seg til et skybrudd, mens vi på den andre siden har solen som sender sine varme stråler ut mot byen. Er det et symbol på noe?

På neste side vil vi se på noen utvalgte bilder fra juni-måned >>>

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen