Forumbruker lanserer spillefilm

At forumet vårt inneholder mange kreative sjeler er vi ikke i tvil om, og i dag retter vi fokuset mot en av de. Vegard "cun" Ottervig lanserer i dag filmen Emesis, og i den annledning tilbyr vi filmen til gratis nedlastning fra våre servere.

-Jeg elsker å se på og å lage film. Har aldri trent eller liknende på fritida, så jeg tenkte at det var på tide med litt sysselsetting. Finnes ingenting som er morsommere enn å spille inn en seriøs film med venner. Når filmen skal være "seriøs", er det mye artigere å faktisk prøve å få til noe ordentlig, selv om vi ofte ler oss i hjel på settet, forteller "cun" til Kulturo.

Emesis handler om en narkolanger som strever med å holde ut i den stadig tøffere bransjen. Han støter på uventende hindringer som setter hele tilværelsen hans på hodet.

Dere har sikkert skjønt tegningen allerede, Vegard drømmer om å bli filmskaper.

Alternativ tekst mangler
Emesis er ingen barnefilm.

- Drømmen er å bli filmskaper, så litt egentrening er ikke å forakte, koste hva det koste vil. Jeg har lagd to kortfilmer og en spillefilm før

Men hva handler filmen om?

- Filmen handler i grunnen om hva som kan skje med en person som ønsker seg noe inderlig, men som han aldri kan få. Filmen er ganske personlig, uten at jeg skal gå mer inn på akkurat det. Selv om fasadene i filmen spiller på vold, dop og sex, er det viktigste det indre, hvorfor tingene som skjer forekommer.

- Jeg skrev selv manuset over et par års tid, hvor det utviklet seg fra å være et standard gangsterdrama til å bli et drama med psykologiske trekk, mye takket være inspirasjon fra David Lynch, fortsetter han.

Filmen har fått bred støtte og en stor fanskare i forumet, hvor en tråd har pågått helt siden filmens oppstartsfase. Tråden har intet mindre enn 450 svar og har blitt vist sytten tusen ganger, og selv om Vegard ikke er alene om filmen er det liten tvil om at dette er hans verk.

- De andre som har vært involvert er vennene mine, som hjalp til som skuespillere og kameramenn. All annen produksjon har jeg tatt meg av selv, noe som kan resultere i "snøblindhet" overfor eget verk. Det er vel det mest negative med å jobbe alene, mens det positive er total kontroll og ingen kompromisser.

Alternativ tekst mangler
Sceneoversikt.

Det er sikkert mange som synes det virker kult å være amatørfilmskaper, men det må ha tatt mye tid?

- Manuset tok som sagt et par år, mens selve planlegging av sceneopptak tok noen uker i januar 2006, innspillingen skjedde fra januar til mai, redigering fra juni til oktober, med en del avbrekk, og filmmusikk fra oktober til november. Sammensetting tok noen dager i november.

Men var det verdt all blod, svette og tid du har brukt?

- Jeg har ingen anelse. Selve opplevelsen og erfaringen gjør det verdt all jobbingen, men hva sluttproduktet angår, er jeg dessverre fullstendig blind for helheten. Det må gå et par år før jeg kan kritisere filmen selv. Akkurat nå ser jeg småfeil overalt, konkluderer Ottervig.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen