Fortsetter med omstridt sperre

Flere spillere som har kjøpt EAs nye spill Spore har blitt kraftig indignert over spillet. Selve spillet duger godt, men EA har lagt ved en kopisperre som de færreste er fornøyd med.

Maks tre kopier hver
Sperren medfører at spillet må aktiviseres via Internett og det vil kun bli mulig å installere spillet på tre maskiner. Det betyr at om du bytter maskin eller reinstallerer maskinen din ofte, så tar det kort tid før denne kopisperren har en betydning. Flere mente også at den dagen EA stenger sin aktiviseringsserver, så vil spillet være verdiløst. Nå har EA besvart anklagene, og de vil ikke kutte ut kopisperren. Heller tvert i mot.

Ifølge nettsiden MTV Mulltiplayer lover selskapet å forbedre sin aktiveringstjeneste. Selv ønsker EA en tjeneste ala den Itunes har med fem nedlastninger, og hvor du kan deaktivere maskiner du ikke lenger bruker.


Mange spillere raser over EAs nye kopisperre.

Vil sørge for at spillet fortsetter
Samtidig er ikke EA villige til å gå bort fra en slik aktiveringslisens, de mener spillere som frykter for å sitte på en verdiløs lisens av Spore i fremtiden kan slappe av.

- Hvis vi noen gang skrur av disse serverne, så vil vi slippe en oppdatering slik at kopisperren oppheves. Vi vil aldri gå for løsninger som medfører at våre spill ikke kan spilles, sier EA ifølge MTV Multiplayer.

Selv om dette er fagre løfter fra EA, så blir det spennende å se om løftene holder løpet ut. Både Microsoft og Yahoo har hatt lignende lisensløsninger på sine musikktjenester. Da disse ble bygd om forsvant de gamle lisensene. Det betød at mange kunder ikke lenger fikk tilgang til og aktivisert musikk de allerede hadde kjøpt. Det stooper derimot ikke EA som lover fremtidige spill vil komme med lignende sperrer.

Sperrene har derimot ikke maktet å stanse fildelere fra å dele kopisperrefrie utgaver mellom seg. I skrivende stund har langt over 5000 mennesker lastet ned Spore ifølge The Pirate Bay.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen