Fortsetter å levere grafikk for Intel

AMD vil ikke slutte å levere grafikkbrikker til maskiner som er basert på Intel-plattformen. Det bekreftet AMDs CTO, Phil Hester, i forrige uke på Computex Taipei.

I teorien vil AMD kjøre løpet som før, med å utvikle grafikkbrikker for begge plattformer. Dette virker da også fullstendig logisk med tanke på markedet generelt - hvor Intel-systemer står for rundt 80 % av x86-markedet.

Selv om AMD etter hvert kommer til å introdusere Fusion - en sammensmelting av CPU og GPU - kommer neppe de tradisjonelle skjermkortene til å bli borte fra markedet. Den største fordelen med Fusion vil kanskje være energieffektivitet og færre systemkomponenter.

AMD kommer dermed forsette til å utfordre Nvidia i alle deler av grafikksegmentet. De tidlige tankene om at det ville bli dannet to harde fronter med AMD/ATI på den ene siden og Intel/Nvidia på andre siden, ser dermed ut til å være uaktuell inntil videre.

Et nytt mål for AMD/ATI er å gi brukere muligheten til å spille av en hel DVD på en bærbar PC med standard batterikapasitet.

Dette skal for eksempel være mulig med bærbare basert på den nye Mobility Radeon HD 2000-serien, som ventes på markedet i løpet av sommeren. En slik maskin ble vist frem av Acer på forrige ukes Computex.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen