LTE skal bli lynraskt, men Telenor avventer. (Bilde: Rob Friedman / Istockphoto)

Fortsatt usikkert om 4G-dekning

Samferdselsdepartementet har ennå ikke avklart hva de skal bruke 800 MHz-frekvensen til. Man har tidligere tatt det for gitt at frekvensbåndet skulle aksjoneres ut i løpet av 2010, og både Telenor og Netcom har vist interesse. Nå sier imidlertid Samferdselsdepartementet at det ikke er tatt noen beslutning om det skal avholdes en auksjon. 

Målet er liekvel å tildele 800 MHz-båndet, også kalt den digitale dividende, innen utgangen av 2010. Jørn Ringlund i Samferdselsdepartementet bekreftet overfor Inside Telecom at de er i gang med arbeidet rundt tildelingsprosessen.

Kan gi langt bedre 4G-dekning

Telenor og Netcom vil begge gjerne få bruke frekvensbåndet på 800 MHz til det nye 4G-nettet. Lavere frekvenser gir nemlig bedre dekning. I dag brukes 2600 MHz-båndet, som egner seg best til tettbebygde strøk. 

Les mer om Netcoms og Telenors ønsker om 800 MHz-båndet

– Det vil bli foretatt en høring hvor vi tar sikte på å avklare hvilke vilkår og regler som skal gjelde for tildelingsprosessen, sier Ringlund til Inside Telecom. Nettavisen mener at det meste likevel tyder på at det blir en auksjon.

Den digitale dividende omfatter frekvensene 790-862 MHz.

(Kilde: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen