Fortsatt ikke kvitt MSBlaster?

Microsoft

Det viser seg i ettertid at en del brukere har fortsatt problemer med ormen, til tross for tiltak.

Narre e-post
En del brukere har fått e-post med vedlegg som er tilsynelatende patcher eller virusfjernere fra Microsoft. Saken er den at Microsoft, eller for den saks skyld noen andre selskaper, sender ikke slike oppdateringer via e-post, med mindre du har spesifikt bedt om å få slikt.

Slik meldinger bruker feil avsenderadresse, slik at det ser ut som om de kommer fra Microsoft. Mer informasjon på Microsoft.com.

Slå av Internett
En del brukere opplever at Windows er fortsatt smittet, selv om patchen er installert og ormen fjernet.

Det er viktig at ormen helt sikkert ikke har tilgang til PC-en, mens du driver og reparerer, ellers kan PC-en lett bli smittet på nytt.

Hvis du har fortsatt problemer, bør du aller først koble datamaskinen fra Internett, fjerne ormen og installere patchen på nytt. Gjør alt dette mens maskinen er frakoblet fra Internett, for å være helt sikker.

Har du fast Internett-forbindelse og er usikker på hvordan du kobler PC-en fra Internett? Du kan enten ta nettledningen ut av veggkontakten, slå av modemet (eller enheten som brukes til tilkoblingen), eller du kan høyreklikke på nettverks-ikonet nederst til høyre (systray) og velge "Deaktiver".

(Kilde: Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen