Fortsatt ikke ekte smarttelefon

Iphone er ingen smarttelefon. (Foto: Apple)
Iphone er ingen smarttelefon. (Foto: Apple)

I forrige uke ble det klart at Apple har lansert et utviklerverktøy, SDK, som gjør det mulig å lage eksterne programmer til Iphone. Men hvis du trodde dette ville gjøre Iphone til en fullblods smarttelefon, blir du nok skuffet.

Ett program av gangen

Apple har nemlig ikke gjort det mulig for Iphone å kjøre de SDK-utviklede programmene i bakgrunnen. Det betyr at du kun kan ha ett av de åpent av gangen, og at dette må lukkes totalt for at du skal kunne åpne et annet, skriver Gizmodo.

Bruker du for eksempel et lynmeldingsprogram eller spiller et spill, må dette avbrytes hvis du skal bruke telefonen til å ringe med eller hvis du vil lese en SMS du nettopp mottok.

Hos smarttelefoner fra for eksempel Nokia, Sony Ericsson og Samsung, kan du ha flere programmer kjørende i bakgrunnen samtidig som du både snakker i telefonen eller bruker ulike programmer. Du kan også stille inn programmer til å starte automatisk når du slår på telefonen.

Spill på Iphone

I dag kom også nyheten om at spillprodusenten Gameloft allerede har laget 15 spill til Iphone. Spillene skal lanseres i juni og vil bli tilgjengelig for nedlastning via Apple Store.

(Kilder: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen