Fortsatt håp for nye GX2-kort

Den siste grafikkbrikkearkitekturen hos Nvidia er ikke inkludert på noe multi-GPU-kort foreløpig. Grunnen til dette er et betydelig krav til effekt og kjøling – i tillegg til at prisnivået blir særdeles høyt.

Til tross for at Geforce 9800 GX2 er det siste kortet med doble grafikkprosessorer i rekken, kan det fortsatt være håp for nye flaggskip med flere grafikkbrikker.

Ifølge ledelsen hos Nvidia ville kort med doble grafikkprosessorer vært enda mer aktuelt å produsere dersom prisnivået på en enkelprosessorløsning lå rundt 400 USD. Her refereres det trolig til entusiastbrikkene, men selskapet har altså et klart ønske om å levere begge deler. Rent teoretisk vil nok et slikt Skjermkort med doble prosessorer ha et effektforbruk som nærmer seg drastisk 300 Watt.

Til sammenlikning har AMD hatt et svært høyt fokus på multi-GPU-kort og leverer blant annet Radeon HD 4870 X2 for bruk hos de mer krevende kundene. Fordelen med dette kortet er at det kan kjøre på et hvilket som helst hovedkort, mens Nvidia krever et dyrere SLI-kort.

Kanskje kan migreringen til 55 nm produksjonsteknikk gjøre noe for Nvidia og multi-GPU-satsningen?

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen