Forsterker signalene

Sliter du med dårlig dekning når du har mobiltelefonen på innsiden av jakken? Du er i så fall ikke alene. Med det som problemstilling har studenten Yuehui Ouyang gått i gang med å lage en jakke med innebygde antenner, som forsterker signalstyrken på mobilen din.

Konseptet er like enkelt som det er smart. Ved å bruke signalledende tekstiler bundet opp til et par antenner er sjansen stor for at du får bedre dekning enn om du kun bruker mobilantennen. Mange sliter med tap av dekning så snart telefonen forsvinner inn på innerlommen, og tekstil- og antenneløsningen kan gjøre dekningstap til historie.

Ouyang mener en antenneløsning i klærne vil ha flere fordeler enn bare det. Ved å for eksempel fjerne antennen helt fra telefonen, og i stedet bruke klærne som antenne, kan mobiltelefonen krympes ytterligere og gjøres atskillig mer lommevennlig.

Samtidig melder en del selvsagte problemer seg, som at de færreste egentlig ønsker å gå rundt som en eneste stor radiomottaker. Ukjente helsemessige bivirkninger kan også bidra til at idéen til Ouyang nok kanskje forblir en idé også i fremtiden.

(Kilder: The Exponent)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen