Førsteinntrykkene av iPad

I slutten av januar i år ble teknologiøyne verden rundt rettet mot Apples lanseringskonferanse, der det på forhånd som vanlig ble spekulert i hva Steve Jobs ville trekke opp av hatten. Teknofil fulgte lanseringen og det ble tidlig klart at selskapet ville komme med et nytt nettbrett, nemlig iPad.

Det nye produktet ble fort et hett diskusjonstema, blant annet i vårt forum.

Noen dager senere ble det klart at Apple ikke ville bli alene om å satse på nettbrett. På Googles side, The Chromium Projects, kunne man se bilder av et nytt konsept fra selskapet. Men det er foreløpig ikke kjent om når vi eventuelt får se Googles produkt på markedet. Også flere produsenter, deriblant Sony, vil gi Apple kamp på nettbrettmarkedet.

Også HP kommer med en strek konkurrent. Les mer om HP Slate vs Apple iPad her.

Kan brukes som bok
Med iPad kan du blant annet lese bøker. Her kan du lese litt om hvilket format det nye nettbrettet fra Apple støtter, og se UberGizmos sniktittvideo på hvordan iPaden gjør jobben som bok.300 000 solgte
Påskeaften ble de første iPadene lagt ut for salg i USA. Mange entusiastiske kjøpere hadde stått i kø siden dagen i forvegen for å sikre seg et eksemplar av nettbrettet.

Den første dagen ble det solgt hele 300 000 iPads. Samme dag ble det også lastet ned over én million applikasjoner og 250 000 e-bøker ifølge Siste.no.

Tester
Med iPad lansert og ute i butikk lot heller ikke videoer og tester vente på seg. Noen dager i forvegen av åpningsslaget kom det også en del sniktitter fra aktører som hadde fått prøvekjørt det nye nettbrettet. Nedenfor finner du tre utvalgte tester av iPad.

Teknologinettsiden Engadget.com var tidlig på banen med en sniktitt på Apples nye nettbrett. De likte brukervennligheten og ikke minst en gnistrende bra skjerm, men hadde også noe å utsette på produktet. Blant annet at den, på lik linje som iPhone, ikke har støtte for multitasking. Noen dager senere kom den fullstendige testen av iPad.

PCmag.com er også en av nettstedene som har kommet med en fyldig gjennomgang og test av iPad. Også her påpekes noen savn som for eksempel multitasking og manglende støtte for flash, men alt i alt får nettbrettet gode skussmål.

Her kan du også lese om Dagens Næringslivs test at nettbrettet.

Flere videoer av iPad
Hva tror du om iPad? Diskuter i forumet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen