Førsteinntrykk: Sony Ericsson C902

C902 er svært tynn. (Alle foto: Einar Eriksen)
C902 er svært tynn. (Alle foto: Einar Eriksen)
Sony Ericsson har funnet en genial løsning for kameradekselet.
Sony Ericsson har funnet en genial løsning for kameradekselet.

Sony Ericsson har en ny Cybershot på vei ut til butikkhyllene, og vi har akkurat fått den nye C902 inn kontordøra. C902 er den første mobilen i den nye serien med forbokstaven C, men bokstaven står egentlig bare for Cybershot og telefonen tar over for K850i som var det forrige Cybershot-flaggskipet.

Det vi umiddelbart legger merke til med den nye telefonen, er at den er vanvittig tynn og elegant. Den måler 1,1 centimeter over baken, og både baksiden og fremsiden er helt flat og det buler ikke ut noen steder. Til sammenligning er K850i 1,7 centimeter tykk uten en flat bakside.

C902 veier imidlertid bittelitt mer enn K850i, selv om den er mindre. Årsaken til dette er at store deler av mobilen er laget i stål, og den føles generelt veldig solid. Det er ikke en knirkelyd å spore i telefonen.

Tastene er velplasserte og gode, i vanlig Sony Ericsson-stil. Tekstmeldinger går raskt unna takket være både de gode tastene, og den gode ordboken som er å finne i Sony Ericssons nyere mobiler. Telefonen virker også rask i menyene.

Tastene er gode.
Tastene er gode.

Berøringsfølsomme områder

C902 har ikke trykkskjerm, men den har til gjengjeld fire berøringsfølsomme områder på hver side av skjermen. Disse brukes når du tar bilder eller video, og når du blar i mediagalleriet.

For å ta bilder, drar du opp toppen av telefonen og kameraet titter frem på baksiden. Åtte ikoner plasserer seg på de berøringsfølsomme områdene, og lar deg aktivere sekvensmodus, endre modus, aktivere tidsstyrt utløse, aktivere blits, samt velge om du vil ta foto eller video eller se i mediagalleriet ditt. Når du trykker på ikonene, vibrerer telefonen litt for å gi tilbakemelding på at du har trykket. Dette er en praktisk løsning som gjør at du slipper å knote i menyer for å endre innstillinger.

For å få plass til disse berøringsikonene, har imidlertid skjermen blitt ganske smal. Den måler bare to tommer. Dessuten virker skjermen ganske lyssvak, og kan kanskje bli vanskelig å se i sollys.

Fem megapikslers kamera er på plass.
Fem megapikslers kamera er på plass.

Om kameraet er noe erstatning for kompaktkameraet ditt tviler vi imidlertid på. Oppløsningen på fem megapiksler er absolutt nok, men i og med at telefonen er så tynn kan vi nok regne med mye bildestøy hvis vi utnytter alle megapikslene. I et fysisk lite kamera er det nemlig umulig å utnytte så mange megapiksler uten å få bildestøy på grunn av fysisk liten kameraoptikk og -sensor.

Super-3G og Edge

C902 er ikke en smarttelefon, men har likevel et vell av teknologier. Den har støtte for raske surfehastigheter i mobilnettet, med alt fra super-3G til Edge. C902 mangler imidlertid Wi-fi, som ville gjort det mulig å koble deg til trådløse nettverk for å surfe i enda bedre hastigheter.

Bluetooth er selvsagt på plass, og telefonen støtter også A2DP-profilen som gjør det mulig å bruke trådløse stereohodesett.

Det er ingen tvil om at C902 er en spennende nyhet. Telefonen er liten og elegant, samtidig som den har et vell av teknologier og bør ha et kamera som tar godt over gjennomsnittlig gode mobilbilder. Telefonen er imidlertid ikke en smarttelefon, og mangler i tillegg GPS og Wi-fi.

Vi kommer med en fullstendig test av telefonen om et par uker, da vi har nådd å gå telefonen nærmere i sømmene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen