Nokia N86 8GB (Bilde: Alle foto: Silje Gomnæs)

Førsteinntrykk: Nokia N86 8MP

Nokia N86 8MP

Dimensjoner: 10,34 x 5,14 x 1,65 cm, 149 gram
Skjerm: 2,6 tommer, 240 x 320 piksler, AMOLED
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900 MHz, Edge, UMTS 900/1900//2100 MHz, HSDPA
Maskinvare: Bluetooth 2.0, USB 2.0 Hi-Speed, WLAN 802.11b/g, AGPS, 3,5 mm minijack, Micro-USB
Operativsystem: Symbian, S60 3
Minne: 74 MB + 8 GB, minnekortstøtte (16 GB maks)
Kamera: 8,1 megapiksler, autofokus, 28 mm vidvinkel, F2.4/3,2/4,8, inntil 1/1000 sek, LED-lys, geomerking, VGA-opptak
Batteri: 6,3/3,9 timer tale, 13/11,5 døgn hviletid (GSM/3G), 2,5 timer videosamtale, 7 timer videoavspilling, 25 timer musikk (offline).
Pris: rundt 4000 kroner

I går kom Nokias N86 8MP seilende inn i redaksjonen, og vi pakket naturligvis opp telefonen slik barn river opp pakker på julaften.

Med den nye telefonen mellom hendene, kunne vi raskt konstatere at det er en telefon vi liker å holde i. Kantene er runde, og bakdekselet av matt plastikk gjør at du får et nokså godt grep.

Bilig bakdeksel

Det samme bakdekselet bidrar imidlertid til å gi telefonen et litt billig preg, som kræsjer fullstendig med både vekten og prisen på telefonen, samt byggekvaliteten ellers.

Foran er N86 8MP nemlig dekket av ripesikkert glass. Det er imidlertid ulemper ved glasset også, nemlig at det suger til seg fingeravtrykk som en svamp. Etter litt bruk og kanskje en samtale med telefonen opp mot kinnet, ser telefonen rett og slett litt grisete ut.

Frem med bukselåret eller en pusseklut, og telefonen er klar for nye utfordringer.

N86 8MP er en ganske lubben telefon, med sine 1,65 centimeters tykkelse og en vekt på 149 gram. Dette gjør telefonen tynge, men tynnere enn N81 8GB.

Skikkelige taster

Under skjermen finner du syv menytaster til å navigere på telefonen med. Da vi sniktittet på telefonen i juni i år, påpekte vi at de to øverste menytastene kun var berøringsfølsomme.

Nå er de imidlertid blitt til vanlige taster, noe vi liker godt.

N86 8MP har et nedskyvbart tastatur. Her finner du vanlige talltaster. Vi er ikke helt sikre på om vi liker tastene. De er lett avrundene og perfekt opphøyd fra tasteflaten.

Er du allergisk mot klikkelyder, kan kanskje talltastene virke noe avskrekkende, men lydene er ikke så høye at de senker kvalitetsinntrykket.

Skyver du telefonens underdel motsatt vei, får du opp en rad med medietaster. Disse kan du bruke både til å styre musikk og videoavspilling samt se på bilder. Knappene har ulik funksjon etter hva du trenger. Hører du på musikk kan du for eksempel spole frem og tilbake, mens de samme knappene fungerer til å zoome når du ser på bilder.

På baksiden sitter telefonens 8 megapikslers kamera. Dette er beskyttet av et linsedeksel, som du skyver vekk når du vil ta bilder.

Kameraet har for øvrig en drøss med finesser, som autofokus, 28 mm vidvinkel, LED-lys og geomerking, for å nevne noe.

Grei skjerm

Skjermen til N86 8MP er 2,6 tommer, og noe mindre ville vært upassende med tanke på telefonens størrelse. Oppløsningen kunne imidlertid vært høyere, da 320 x 240 piksler ikke helt yter skjermen rettferdighet.

Nokia har imidlertid tatt i bruk AMOLED-teknologi i skjermen, noe som gjør at fargedybden er svært god. Fargene er også sterke. Alt i alt er førsteinntrykket av skjermen godt.

Menyene er slik du kjenner de fra andre nyere S60-telefoner, med et rutenett med ikoner som standard. Nokia har ikke gjort mye med menyene sine de siste årene, annet enn å friske opp ikonene av og til. N86 8MP er enkel å navigere på, og bør være forståelige både for kjennere og folk som aldri har tatt i en S60-telefon før.

Bruk eget hodesett

Som den mediatelefonen den er, har N86 8MP en utgang for 3,5 millimeters minijack. Det betyr at du kan bruke ditt vanlige hodesett når du hører musikk og ser video med telefonen.

Den nye telefonen er ellers spekket med teknologi, som for eksempel super-3G, Edge og Wi-fi. assistert GPS er også på plass.

N86 8MP har 8 GB internminne du kan lagre bilder, videosnutter, musikk og andre filer på. I tillegg har du støtte for ekstra minnekort.

N86 8MP koster rundt 4000 kroner og er i salg nå. Den billigste butikken finner du i prisguiden vår.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen