Førsteinntrykk: HTC Magic

Førsteinntrykk: HTC Magic

På fredag leverte HTC ut sine testeksemplarer av HTC Magic, og her er våre første inntrykk etter noen timer sammen med telefonen.

HTC Magic

Dimensjoner: 11,30 x 5,51 x 1,14 cm, 118 gram
Skjerm: 3,2 tommer, 480 x 320 piksler, kapasativ trykkskjerm
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900 MHz, Edge, UMTS 900/2100 MHz, HSDPA 7,2/2 Mbps
Maskinvare: Bluetooth 2.0, USB 2.0, WLAN 802.11b/g, GPS
Operativsystem: Android
Minne: 512MB ROM, 192MB RAM, minnekort
Kamera: 3,2 megapiksler
Brikkesett: Qualcomm MSM7201a, 528MHz
Batteri: inntil 7,5 timer tale
Tilgjegelighet: Ukjent

Vår første tanke (og flere av våre kollegaers), var: For en utrolig lekker telefon! Mens HTC Dream minnet mer om en uslepen diamant, er Magic mer finpusset enn du kan drømme om.

Hvit som snø

Telefonen er kritthvit (selges også i sort i noen andre land), bortsett fra rammen rundt skjermen og en matt sølvstripe langs telefonens sider. Alle andre overflater er i blank plastikk. Men siden flatene er hvite, trenger du nærmest mikroskop for å se fingermerkene.

Magic virker særdeles solid, i motsetning til en del andre telefoner av samme materiale. Avrundede kanter gjør også telefonen meget lommevennlig.

Telefonen veier 118 gram, en vekt vi synes er helt perfekt til denne telefonen.

Den nye telefonen har 6 knapper: To for å motta eller avslutte samtaler, en hjem-knapp, en tilbake-knapp, en søkeknapp og en menyknapp. Sistnevnte gir deg relevante alternativer avhengig av hvor du navigerer på telefonen.

HTC har også gikk Magic en styrekule. Denne fungerer også som en bekreftelsesknapp. Både knappene og styrekulen er særdeles behagelige å bruke. Responsen er god, og knappene er behagelige mot fingrene.

God skjerm

Skjermen, som er 3,2 tommer stor og trykkfølsom, fyller nesten hele telefonens forside. Å vise bilder på telefonen fungerer svært bra, da skjermen har skarpe kontraster og et fyldig fargebilde.

Det mest interessante ved Magic er likevel operativsystemet. Magic kjører Android, et operativsystem basert på Linux og åpen kildekode. Android er utviklet av Google, og lar deg laste ned og installere et utall ekstraprogrammer om du ønsker det. Du kan også utvikle egne program om du har kunnskapen på plass.

Android er som nevnt laget for bruk med tommelen, og alle ikoner på skjermen er derfor store nok til at du treffer riktig med fingeren.

Tredelt startskjerm

Hovedmenyen er lagt opp noe annerledes enn hos andre mobile operativsystem. Startskjermen er tredelt, og du veksler mellom de tre delene ved å dra fingeren horisontalt over skjermen. I begynnelsen er en slik løsning litt forvirrende, rett og slett fordi valgmulighetene er så mange. Heldigvis venner man seg fort til denne luksusen.

Målet med disse tre menyene er at du skal kunne lage dine egne ventemodusskjermer, fylt med snarveier til de programmene og tjenestene du selv foretrekker. Idéen er god, og den ser ut til å fungere godt i praksis også.

Valg som dette gir deg store muligheter til å sette et personlig preg på telefonen, noe vi liker.

Ellers er menyene til Magic både logiske og oversiktlige. Å bevege seg i menyene er ikke ulikt opplevelsen du får med for eksempel HTCs eget menysystem Touch Flo 3D. Vertikale menylister seiler nedover skjermen ved hjelp av et lite puff fra tommelen, og navigeringen er generelt en estetisk nytelse.

Teknologi i høysetet

Under det hvite dekselet er Magic spekket med teknologier. Her finner du både super-3G, Edge og Wi-fi, slik at du kan surfe raskest mulig under alle dekningsforhold. Bluetooth og USB er på plass for lokale filoverføringer, og GPS bruker du til navigasjon.

Telefonens lagringskapasitet er på 32 MB. Dette er ikke direkte mye, men et plaster på såret er det 2 GB store minnekortet du får med i pakken.

Magic har de fleste vanlige funksjoner og programmer du finner på en avansert mobiltelefon i dag, som kalender, e-post, bildegalleri, kart, musikkspiller, nettleser og alarmklokke. HTC har i tillegg lagt inn Quickoffice på telefonen, slik at du kan åpne og redigere Office-dokumenter på farten. Telefonen har også fått en PDF-leser.

I menyene finner du også en snarvei til Android Market, butikken hvor du kan finne drøssevis med ekstraprogrammer til telefonen, både gratis og ikke-gratis.

Tungvint kamera

Kameraet til Magic kan ta 3,2 megapikslers bilder. Søkeren fyller hele skjermen, slik at du ikke blir forstyrret av ikoner på sidene. Dette liker vi, og det føles litt som å ta bilde med et vanlig digitalkamera. Telefonen har imidlertid ingen egen kameraknapp, slik at du må trykke inn styrekulen for å ta bilde. Dette synes vi er nokså tungvint, spesielt ved taking av horisontale bilder.

Bildene ser ut til å bli gode, i hvert fall under gode lysoforhold. Kvaliteten på bildene vil vi komme tilbake til i en grundigere test av Magic.

Telefonen er i salg allerede nå, og selges med en rekke abonnementer. HTC selv bedyrer at telefonen ikke vil bli solgt uten abonnement, men flere nettbutikker selger den for knappe 5000 kroner uten abonnement.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen