Førsteinntrykk av Nokia N90

Nokia N91 er en mobiltelefon med forbausende mange bevegelige deler. Ikke bare kan du åpne den som en vanlig foldemobil, og rotere skjermen. Hele kamerasylinderen kan dreies så det peker mot motivet du vil filme eller fotografere. Kameraet tar stillbilder med oppløsning opp til 2 megapiksler. I tillegg kan du filme i en kvalitet som til nød holder for avspilling på en TV-skjerm.

Rugg
I hånden kjennes N90 litt stor og tung ut. – Den veier 170 gram. Vi har gjort den så tung for at den skal være god og stødig å holde, forteller Nokias representant. – Tull svarer vi. Den veier 170 gram, fordi det ikke er mulig å gjøre den lettere uten å måtte ty til mer plast og mindre batteri.

Sånn sett er det like greit at den veier så vidt mye som den gjør (de minste mobiltelefonene veier langt under det halve).

Bra kamera
Designen er elegant, men ikke så veldig spennende. Linsen fra Carl Zeiss gjør at du kan ta glassklare bilder. Vi har ved selvsyn sett utskrifter av bilder tatt med N90 i A4-format fra fotoprinter. Det ser bedre ut enn mye av det vi har fått i posten etter å ha fått fremkalt bilder tatt med filmbasert stillbildekamera.

Om vi virkelig kommer til å bli glad i denne mobiltelefonen gjenstår å se, men den har unektelig potensial. Det eneste vi irriterer oss litt over er at skjermen kan roteres bare nesten 180 grader. Dermed kan du ikke dreie skjermen rundt og lukke telefonen med skjermen på utsiden.

- Den har jo utvendig skjerm, minner Nokiarepresentanten oss om. Og det har den. Men like vel – hadde vi kunnet folde telefonen med den store skjermen ut ville den vært mye kulere å vise videofilmene (eller streaming TV) på.

3G-mobil
N90 er nemlig en 3G-mobil med Series 60-plattform, og kan brukes til videosamtaler ansikt til ansikt, nedlasting av TV-programmer over nettet og alt det andre en mobiltelefon med kjapp dataforbindelse er dugende til.

Telefonen kommer på markedet til sommeren. Hva den vil koste tør vi ikke gjette på.

Her kan du se flere bilder av N90.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen